Моят град: Боксов клуб „Добруджа“ е домакин на държавното първенство за юноши (ВИДЕО)

13.05.2022 г. 14:28:32 ч.
/
Моят град: Боксов клуб „Добруджа“ е домакин на държавното първенство за юноши (ВИДЕО)
От вторник до събота Добрич и боксов клуб „Добруджа“ са домакини на държавния личен шампионат за юноши. Участват 172 боксьори от 47 клуба от цялата страна. Днес, от 15.00 часа, в зала „Добротица“ започват полуфиналите, а утре, от 10.00 часа, са решителните битки за определяне на шампионите. Входът за зрителите е свободен.
Много сме доволни от условията, които ни се предоставят, като хотелско настаняване и зала, сподели за предаването „Моят град“ Атанас Николов – член на Управителния съвет на Българска федерация по бокс и главен организатор на състезанието в Добрич тази седмица.
„Добрич е един от градовете люлки на бокса. В този град са родени първият олимпийски медалист от всички спортове за България Борис Георгиев – Моката и първата жена олимпийска шампионка по бокс за България – Стойка Кръстева. Боксът е традиционен спорт за Добрич и тук са провеждани много първенства. Състезанието тази седмица е едно от най-масовите за годината в страната“, заяви Атанас Николов.
Впечатление прави големият брой боксьори, които са от 48 клуба – почти 100% от регистрираните в България, което е радостно, заяви Иван Попов – главен съдия на първенството.
„Виждаме млади перспективни боксьори. Виждаме и местни момчета, които дават заявка за добро бъдеще. Организацията, както винаги, е на високо ниво. Добрич е един от любимите ми градове, в който гостувам с удоволствие. Домакините живеят с проблемите на бокса и правят всичко възможно и невъзможно, за да съществува боксът на едно доста добро ниво“, заяви Иван Попов, който припомни, че добричлийката Светлана Каменова е първата българка, спечелила медал на Световно първенство по бокс за жени.
Президентът на „Добруджа“ Ивелин Иванов отбеляза, че клубът всяка година приема по едно държавно първенство в Добрич.
„За да посрещнем това домакинство, трябва добра организация. Затова от федерацията са ни гласували доверие. Всяка година взимаме по едно първенство в Добрич“, заяви Ивелин Иванов.
Той съобщи, че състезателите в клуб „Добруджа“ са общо около 40 и при двата пола. Много силно се развива и дамското направление, като наред с успехите при девойките, клубът от Добрич може да се похвали и с две националки при жените –Златислава Чуканова и световната и европейска шампионка Станимира Петрова, които в момента участват на Световното първенство в Истанбул.
Треньорът в БК „Добруджа“ Веселин Марков съобщи, че отборът вече си гарантира два медала на държавното първенство за юноши. Алекс Маринов днес ще се боксира на полуфинал, а Стефан Рядков вече се класира на финал. Клубът се представи с общо петима състезатели на първенството в Добрич.
Благодарим на нашия треньор, че ни учи на дисциплина, споделиха Моника Манова и Пресияна Красимирова, които тренират от година и половина и са медалистки от държавните първенства по бокс за девойки. И двете момичета имат амбиции да продължат са занимават с бокс и при жените и да достигнат високо ниво в спорта, който са избрали.

Предаване на Димитър Узунов и Стефан Калев
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
ВОЛЕЙБОЛ: Юноша на Добруджа 07 с повиквателна за националния отбор
ВОЛЕЙБОЛ: Юноша на Добруджа 07 с повиквателна за националния отбор
ВОЛЕЙБОЛ: Валентин Благинов е най-новото попълнение на Добруджа 07
ВОЛЕЙБОЛ: Валентин Благинов е най-новото попълнение на Добруджа 07
Добричкият клуб "Виктория" отпътува с два отбора на Балканиадата по естетическа гимнастика
Добричкият клуб "Виктория" отпътува с два отбора на Балканиадата по естетическа гимнастика
 Двама състезатели и треньор от Добруджа 07 са включени в проект на БФВ за Национално тестиране на подрастващи
Двама състезатели и треньор от Добруджа 07 са включени в проект на БФВ за Национално тестиране на подрастващиЯндекс.Метрика