Начало >Добруджа >Регионални

Над 4 тона отпадъци са събрани в община Добричка на 16 септември

18.09.2023 г. 13:18:03 ч.
/
Над  4 тона отпадъци са събрани в община Добричка на 16 септември
За поредна  година Oбщина Добричка се присъедини към кампанията „Да изчистим България заедно“, показвайки своята съпричастност към опазването на околната среда.
70 са обектите, които бяха почистени в плануваните акции на доброволците в населените места на територията на общината,  проведени на 16 септември в рамките на Националната  кампания „Да  изчистим България заедно“.
Почистен и освежен бе училищният двор в СУ „Никола Вапцаров“ в с. Карапелит. Доброволците се погрижиха и за  двата паметника в центъра на населеното място, както и за детската площадка.
В село Дончево бяха разчистени  отпадъците  от пътните банкети на пътя за с. Богдан, а жители на с. Богдан  освежиха естествената чешма в селото и алеите в гробищния парк.
Пътни участъци към областния град и към с. Методиево почистиха живеещи в село Победа. Те разчистиха пространството  около естествена чешма №2 в селото, както и около стадиона.
Кметството в село Бенковски организира почистването на двора на детската градина, парка и стадиона.
С ентусиазъм в съботната акция по почистване се включиха и част от служителите  от общинска администрация /на снимката/.
В рамките на проведените акции в съботния 16 септември бяха почистени паркове, паметници на културата, детски площадки, естествени чешми, пространства около водоемите и дворовете на здравните служби в населените места, както и гробищни паркове
По-приветливи  и чисти са пътните участъци около входовете на  Врачанци, Златия, Методиево, Одърци, Плачидол, Росеново, Смолница, Соколник и Стожер.
Равносметката от проведените акции в населените места на територията на община Добричка е събирането и извозването до Регионално депо в с. Стожер на повече от 4 тона отпадъци.
 
Общинското ръководство изказва благодарност на всички доброволци, които взеха активно участие в кампанията, както и на тези, които полагат ежедневни грижи заобикалящата ни околна среда да бъде чиста, приветлива и по-уютна.
Източник:Община Добричка

Коментирайте
Подобни новини
Жител на с.Славеево търси подкрепа за изграждане на нов път (ВИДЕО)
Жител на с.Славеево търси подкрепа за изграждане на нов път (ВИДЕО)
Соня Георгиева: Нашата сила е и ще бъде в поетия и спазен ангажимент (ВИДЕО)
Соня Георгиева: Нашата сила е и ще бъде в поетия и спазен ангажимент (ВИДЕО)
Изложба „Живи спомени" се откри в Каварна
Изложба „Живи спомени" се откри в Каварна
Община Крушари организира кампания за събиране на излезли от употреба електроуреди
Община Крушари организира кампания за събиране на излезли от употреба електроуредиЯндекс.Метрика