Начало >Добруджа >Общество

Награда от конкурса на SMARTOURISM.BG получи преподавателят инж. Диана Иванова (ВИДЕО)

01.12.2023 г. 15:36:21 ч.
/
Награда от конкурса на SMARTOURISM.BG получи преподавателят инж. Диана Иванова (ВИДЕО)
Областният управител на Добрич Йорданка Костадинова днес връчи официално отличие от националния конкурс за годишните награди на проекта SMARTOURISM.BG на дългогодишния преподавател и настоящ заместник-директор в ПГ по туризъм „П. Яворов“ в Добрич инж. Диана Иванова. Преподавателят бе номиниран за участие в конкурса от областния управител на Добрич и стана носител на приза е една от общо 13-те категории.

На официалното връчване на отличието присъства и директорът на ПГ по туризъм „П. Яворов“ в Добрич Нели Апостолова.
Удоволствие е да предам този плакет, който бе присъден на инж. Иванова на тазгодишното издание на националния конкурс на проекта SMARTOURISM.BG, каза областният управител. Това е изключително признание за високото качество на образование в Добрич и за труда на инж. Иванова, добави тя.  

Йорданка Костадинова представи накратко носителят на отличието: “Тя е инженер-технолог по обществено хранене, учител по професионална подготовка с 33 години стаж, автор и съавтор на учебни планове, програми и помагала за ресторантьори и хотелиери. Има основен принос и за разработването на учебните планове за дуално обучение по професиите „Готвач“ и „Ресторантьор“.“

Инж. Диана Иванова благодари за високото отличие, което получава за дългогодишния си труд. Вече над 17 години съм в ПГ по туризъм „П. Яворов“ и имам шанс да участвам по много проекти и точно това ми даде възможността да работя по разработката на учебни планове, програми и др., каза награденият преподавател.

Инж. Диана Иванова е в основата на високия рейтинг на гимназията по туризъм в Добрич в последните няколко години. А имаме висок рейтинг не само в област Добрич, но и в цяла България. Благодарение на нейната креативност се осъществяват всички дейности в гимназията, заяви директорът на ПГ по туризъм „П. Яворов“ Нели Апостолова.

Проектът SMARTOURISM.BG стартира през 2015 г. с цел изследване на практиките и предизвикателствата пред управлението на знанието в туризма в България. В рамките на проекта се организира ежегодна национална конференция, посветена на интелигентния туризъм, където се представят резултати от изследвания, дискутирани предизвикателства и добри практики.
 
Репортаж на Галина Бозукова и Преслав Димитров
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Музеят в Ямбол ще гостува в Добрич с изложба „Кукерски игри – феерия от багри, магия и мистерия“
Музеят в Ямбол ще гостува в Добрич с изложба „Кукерски игри – феерия от багри, магия и мистерия“
Адреси с аварии във ВиК
Адреси с аварии във ВиК
Прогноза за времето на 5 март
Прогноза за времето на 5 март
Добрич е на второ място сред областите с най-висок относителен дял на бедните, сочат данни на ИСС
Добрич е на второ място сред областите с най-висок относителен дял на бедните, сочат данни на ИССЯндекс.Метрика