Начало >Добруджа >Култура

Награди и призови отличия за талантливите певци на Студио „Зонели“

12.09.2023 г. 09:06:17 ч.
/
Награди и призови отличия за талантливите певци на Студио „Зонели“
Вчера, в първия ден от седмицата, приключи Националният конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Дунавски звезди“2023, който се проведе от 9-ти до 11-ти септември. Петото издание на този форум събра деца и младежи от цялата страна, конкуриращи се за призовите отличия в Категориите „Индивидуални изпълнители“ и „Вокални формации“.
Талантите на Студио за вокално обучение „Зонели“ - Добрич се представиха повече от успешно в надпреварата при индивидуалните изпълнители!
Седмокласникът Пламен Иванов грабна едно от двете най-престижни отличия на конкурса - Наградата на кмета на Община Силистра (грамота, призи парична награда в размер на 500 лв.). Той очарова публика и жури с изпълнението на българската си песен „Страничен наблюдател“, което му донесе изключително висок резултат на първи тур.
Ивайла Михайлова спечели поредната си първа награда. Тя събра най-висок сбор точки от всички участници в трета възрастова група (5 - 7 клас), като имаше щастието да види доста десятки, вдигнати от журиращите по време на явното гласуване.
Нейната по-малка сестра Никол Михайлова се представи изключително успешно при малките във втора възрастова група (2 - 4 клас). С изпълнението на първата си песен „Високо“ на ФСБ тя събра почти максимален сбор точки - 59, 5 (пет десятки и една оценка от 9.50). За съжаление втората й песен не бе оценена толкова добре и Никол остана на втора позиция сред 14-те участници от нейната група. Ники се връща в Добрич с втора награда - приз, грамота и предметна награда.
В Гала концерта, който се проведе снощи от 19 ч. на централния площад в град Силистра, взеха участие двама възпитаници на вокалния педагог Елена Карабельова - Ивайла Михайлова, като носител на първа награда, и Пламен Иванов, като носител на Наградата на кмета.
Организаторите на „Дунавски звезди“ - Община Силистра и „Сенс мюзик - Йордан Марков“, имат амбицията да превърнат конкурса в един от най-елитните в страната. Те залагат не само на високото ниво на участниците, но и на звездно жури. Тази година голямо шестчленно професионално жури оценяваше изпълненията на участниците. То бе председателствано от звездата на българската поп музика Нели Рангелова. Членовете са също известни личности - композитори, поети, журналисти, млади певци: Светослав Лобошки, Николай Текелиев, Костадин Филипов, Невена Пейкова и добричлията Дамян Попов.
Водещ на събитието за поредна година бе Наско (Атанас Стоянов) от БГ радио.


 

Коментирайте
Подобни новини
Концертът "Галактическа фантазия" на Георги Черкин ще се проведе на 25 октомври
Концертът "Галактическа фантазия" на Георги Черкин ще се проведе на 25 октомври
„Подари усмивка” е новата авторска песен на Сиана Славчева (ВИДЕО)
„Подари усмивка” е новата авторска песен на Сиана Славчева (ВИДЕО)
Концерт "ABBA  Symphonie" ще се проведе на 23 октомври в зала  "Добрич"
Концерт "ABBA Symphonie" ще се проведе на 23 октомври в зала "Добрич"
Яница Кънева докосна душата на всеки зрител със своя концерт-изповед „На семейството с любов“ (ВИДЕО)
Яница Кънева докосна душата на всеки зрител със своя концерт-изповед „На семейството с любов“ (ВИДЕО)



Яндекс.Метрика