Начало >Добруджа >Култура

Награди и призови отличия за талантливите певци на Студио „Зонели“

12.09.2023 г. 09:06:17 ч.
/
Награди и призови отличия за талантливите певци на Студио „Зонели“
Вчера, в първия ден от седмицата, приключи Националният конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Дунавски звезди“2023, който се проведе от 9-ти до 11-ти септември. Петото издание на този форум събра деца и младежи от цялата страна, конкуриращи се за призовите отличия в Категориите „Индивидуални изпълнители“ и „Вокални формации“.
Талантите на Студио за вокално обучение „Зонели“ - Добрич се представиха повече от успешно в надпреварата при индивидуалните изпълнители!
Седмокласникът Пламен Иванов грабна едно от двете най-престижни отличия на конкурса - Наградата на кмета на Община Силистра (грамота, призи парична награда в размер на 500 лв.). Той очарова публика и жури с изпълнението на българската си песен „Страничен наблюдател“, което му донесе изключително висок резултат на първи тур.
Ивайла Михайлова спечели поредната си първа награда. Тя събра най-висок сбор точки от всички участници в трета възрастова група (5 - 7 клас), като имаше щастието да види доста десятки, вдигнати от журиращите по време на явното гласуване.
Нейната по-малка сестра Никол Михайлова се представи изключително успешно при малките във втора възрастова група (2 - 4 клас). С изпълнението на първата си песен „Високо“ на ФСБ тя събра почти максимален сбор точки - 59, 5 (пет десятки и една оценка от 9.50). За съжаление втората й песен не бе оценена толкова добре и Никол остана на втора позиция сред 14-те участници от нейната група. Ники се връща в Добрич с втора награда - приз, грамота и предметна награда.
В Гала концерта, който се проведе снощи от 19 ч. на централния площад в град Силистра, взеха участие двама възпитаници на вокалния педагог Елена Карабельова - Ивайла Михайлова, като носител на първа награда, и Пламен Иванов, като носител на Наградата на кмета.
Организаторите на „Дунавски звезди“ - Община Силистра и „Сенс мюзик - Йордан Марков“, имат амбицията да превърнат конкурса в един от най-елитните в страната. Те залагат не само на високото ниво на участниците, но и на звездно жури. Тази година голямо шестчленно професионално жури оценяваше изпълненията на участниците. То бе председателствано от звездата на българската поп музика Нели Рангелова. Членовете са също известни личности - композитори, поети, журналисти, млади певци: Светослав Лобошки, Николай Текелиев, Костадин Филипов, Невена Пейкова и добричлията Дамян Попов.
Водещ на събитието за поредна година бе Наско (Атанас Стоянов) от БГ радио.


 

Коментирайте
Подобни новини
Представят в Добрич творби на Борис Денев, свързани с Първата световна война
Представят в Добрич творби на Борис Денев, свързани с Първата световна война
Георги Василев с първа изложба във Варна
Георги Василев с първа изложба във Варна
Балчик е домакин на „Дни на класиката” от 20 до 28 юли
Балчик е домакин на „Дни на класиката” от 20 до 28 юли
​С „Невероятно, но факт!” РБ „Дора Габе” провокира децата да четат (ВИДЕО)
​С „Невероятно, но факт!” РБ „Дора Габе” провокира децата да четат (ВИДЕО)Яндекс.Метрика