Начало >Добруджа >Общество

Натурална козметика и консерви без консерванти на Фермерски пазар (ВИДЕО)

23.06.2022 г. 15:13:05 ч.
/
Натурална козметика и консерви без консерванти на Фермерски пазар (ВИДЕО)
Млади хора с нови продукти могат да се срещнат на четвъртък пазар в Стария Добрич. Нов производител на натурална козметика се появи за първи път днесс на Фермерски пазар. Младо семейство от Балчик получило добро образование в Холандия, се завръща и вече развива бизнес с натурални продукти и земеделие. Вероника Станкова  е завършила „Биотехнология“ в страната на лалетата  и прилага усвоеното в частна семейна фирма. Натурални сапуни от козе мляко, седем вида и етерични масла от високо качество могат да ви послужат за терапевтична ежедневна грижа. Пет от серумите са формулирани за различен тип кожа.

Продуктите са добре приети в бранша, пробили са на румънския пазар и двамата млади предприемачи се надяват да получат одобрение и от западноевропейски потребители. Продуктите са сертифицирани в Брюксел. Очаква се да предложат и балсам за устни от бял равнец и безсмъртниче.

Ген.Тошевска фирма се е заела с консервирането на месо. Таня Петкова представя на Фермерски пазар пет вида консерви от свинско охладено месо и патешки дроб. Може да се изненадате ,но това са консерви без консерванти. Изцяло био, като месото е от добруджански ферми.
 
Репортаж на Севдалина Сарандева и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Времето в петък
Времето в петък
Издателство Клет България  провежда  информационно събитие  в Добрич
Издателство Клет България провежда информационно събитие в Добрич
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта  за ЕП и НС
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта за ЕП и НС



Яндекс.Метрика