Начало >Добруджа >Криминални

Нова експертиза по дело за подкуп срещу бивш полицай

24.10.2013 г. 13:50:00 ч.
/ ИА Добруджа
Нова експертиза по дело за подкуп срещу бивш полицай
Окръжен съд – Добрич, допусна днес изготвяне на нова съдебно-дактилоскопна експертиза на веществено доказателство по наказателно дело срещу 39-годишния Иван Г. П. от гр. Добрич. Окръжна прокуратура – Добрич, е повдигнала срещу него обвинение за вземане на подкуп в размер на 200 лева. На 27.11.2012 г. около 14 ч. в гр. Добрич, в качеството си на длъжностно лице – полицейски орган в Първо РУ „Полиция" в гр. Добрич, той е поискал и приел сумата от 200 лв., за да не състави Акт за установяване на административни нарушения за констатирани нарушения по Кодекса за застраховането и по Закона за движението по пътищата, извършени на 23.11.2012 г. в гр. Добрич от 27-годишен добричлия.
Първата дактилоскопната експертиза не е установила пръстови отпечатъци на подсъдимия върху торбичката, в която са намерени парите.
По искане на Окръжна прокуратура – Добрич, съдът допусна да бъде изготвена нова експертиза на найлоновата торбичка, в която се твърди, че Иван П. е поискал да бъдат поставени парите. Вещото лице трябва да установи, възможно ли е върху материала, от който е изработена тя, да не могат да остават дактилоскопни следи, каква може да бъде причината за липсата на такива следи, ако материалът е можел да задържа следи - за какъв период от време, може ли установеното със свидетелски показания движение на торбичката, да е довело до заличаване на следи.
Съдът уважи искането на адвоката на подсъдимия за събиране на нови свидетелски показания и допусна до разпит нов свидетел по делото.
Окръжен съд – Добрич, разпореди да бъдат задържани двама свидетели, неявили се за разпит в предходното съдебно заседание и обявени за общодържавно издирване. Целта на съда е да осигури участието им в процеса на 18.11.2013 г., за когато е отложен.


Коментирайте
Подобни новини
Пътните полицаи задържаха мъж, шофирал под въздействие на  бензодиазепин
Пътните полицаи задържаха мъж, шофирал под въздействие на бензодиазепин
Челен сблъсък с пострадали в района на Пети километър
Челен сблъсък с пострадали в района на Пети километър
Трима водачи задържани в неделния ден заради употреба на алкохол
Трима водачи задържани в неделния ден заради употреба на алкохол
Пешеходка е била блъсната на пешеходна пътека в Добрич
Пешеходка е била блъсната на пешеходна пътека в ДобричЯндекс.Метрика