Начало >Добруджа >Общество

Областният управител лично извърши оглед на сградата на т. нар. Високо тяло на пл. ”Свобода”

03.12.2023 г. 12:16:38 ч.
/
Областният управител лично извърши оглед на сградата на т. нар. Високо тяло на пл. ”Свобода”
Оглед на сградата на пл. “Свобода” в центъра на града, за която за пореден път граждани подават сигнали за реална опасност от падащи  алуминиеви елементи, бе направен от областният управител Йорданка Костадинова в събота - 2 декември. Тя присъства на обезопасяване на сградата чрез поставяне на сигнална лента от служители на РД ПБЗН, с която се определя периметърът, в който не е желателно да преминават хора.
Още с влошаване на метеорологичната обстановка и в следствие на силния вятър, бяха подадени сигнали, че има проблеми, каза Й. Костадинова. “Запознах се със състоянието и през цялата седмица експерт от Областна администрация ежедневно наблюдава ситуацията. Очакваме времето да позволи работа на височина, за да може алпинисти да укрепят нарушената облицовка от алуминиеви елементи. Затова към настоящия момент единствено можем да поставяме обозначителна лента, с която да се поставят граници на опасния периметър за преминаване. Нека хората бъдат внимателни и да не минават близо покрай сградата. Отправям молба и към собствениците на търговски обекти в приземния етаж – не премахвайте сигналната лента, защото крие рискове за премиващите граждани”- казва областният управител.
Т. нар. Високо тяло в центъра на града е в режим на етажна съсобственост, като стопанисването се извършва от Общо събрание на собствениците – юридически лица, държавни и частни структури, и неправителствени организации. Общото събрание взема решения, като всеки съсобственик участва с процент, релевантен на собствеността. Областният управител има 10 % собственост и такъв е процентът с право на глас в Общото събрание. Заради настъпилите конструктивни промени от силния вятър се поддържа връзка с управителя на етажната съсобственост г-н Емил Тасков и има готовност да се вземат мерки – алпинисти да възстановят нарушената алуминиева обшивка, чиято дебелина е 0,5 мм.
Въпреки незначителната дебелина на обшивката призовавам за предпазливост, заявява Йорданка Костадинова и допълва, че за днес Националния институт по метеорология и хидрология отново издава предупреждение за влошаване на времето.

 

Коментирайте
Подобни новини
Времето на 23 юли
Времето на 23 юли
Йордан Апостолов: Скъсана е нишката между производството и търговията в земеделието (ВИДЕО)
Йордан Апостолов: Скъсана е нишката между производството и търговията в земеделието (ВИДЕО)
ОИЦ – Добрич проведе среща със Сдружение „Регионално управление на отпадъците - Добрич”
ОИЦ – Добрич проведе среща със Сдружение „Регионално управление на отпадъците - Добрич”
Има спад на нивата на язовирите в областта заради липсата на дъждове и горещините
Има спад на нивата на язовирите в областта заради липсата на дъждове и горещинитеЯндекс.Метрика