Начало >Добруджа >Общество

Община Добрич стартира изпълнението на проект „Равен шанс за достъп до качествено образование и превенция на вторична сегрегация”

19.09.2023 г. 15:46:20 ч.
/
Община Добрич  стартира изпълнението на проект „Равен шанс за достъп до качествено образование и превенция на вторична сегрегация”
 Община град Добрич получи финансиране по НП „Подпомагане на общините за образователна десегрегация“. В партньорство с ДГ №12 „Щурче“, ДГ №17 „Първи юни“, ОУ „Христо Смирненски“, Спортно училище „Г.Ст. Раковски“,  в периода 15.09.2023 г .- 30.06.2024 г.  ще бъдат реализирани  множество дейности с деца, ученици и родители.
Назначените четирима образователни медиатори  по проекта ще участват в изпълнение на общинската политика за образователна десегрегация и превенция на допускане на вторична сегрегация. Несегрегираната среда ще допринесе за качествено образование, по – добро овладяване на българския език, излизане от традиционната за общността среда.
На 18.09 на работна среща, инициирана от д-р Емилия Баева – зам. – кмет „Хуманитарни дейности“ и общинския екип за управление на проекта с директорите на партньорските образователните институции,  бе изготвен График за провеждане на родителски срещи. Обсъдени бяха предстоящите за реализация дейности и сроковете им за изпълнение.
В рамките на проекта,  през октомври, 177 деца, обхванати в задължителното предучилищно образование  и ученици до VII клас ще получат безплатни ученически пособия.
Източник:Община ДОБРИЧ

Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето в сряда
Прогноза за времето в сряда
Йорданка Костадинова, ПП - ДБ: Да върнем достойнството на Добрич
Йорданка Костадинова, ПП - ДБ: Да върнем достойнството на Добрич
Старт на творческия сезон за Младежки център-Добрич (ВИДЕО)
Старт на творческия сезон за Младежки център-Добрич (ВИДЕО)
Ефективна присъда за мъж, причинил тежка телесна повреда на негов познат
Ефективна присъда за мъж, причинил тежка телесна повреда на негов познатЯндекс.Метрика