Начало >Добруджа >Общество

Община град Добрич бе домакин на третата основна среща по проект Re-Gen

28.10.2024 г. 15:32:28 ч.
/
Община град Добрич бе домакин на третата основна среща по проект Re-Gen
Община град Добрич бе домакин на третата основна среща по проект Re-Gen. Община Верона – водещ партньор и всички партньорски общини по проекта, водещият експерт на URBACT и представител на Секретариата на URBACT взеха участие в събитието, където бяха приветствани от Павел Павлов,  зам.-кмет  „Стратегическо развитие и икономика“ и Николета Иванова,  председател на постоянната комисия “Спорт, образование и младежки дейности“.

Същинската работна среща за представяне на напредъка по изготвянето на Интегрирани планове за действие (IAP) и по създаването на Градски местни групи за действие (ULG) се проведе в сградата на Младежки център - Добрич. Институционалната сграда, наскоро реновирана, е добър пример за работещо младежко пространство, изпълнено със съдържание и предоставящо много дейности (като изкуство, наука, неформално образование, доброволчество и др.) на младите граждани от региона.
Проведена бе фасилитирана пленарна дискусия с всички партньори с акцент върху ключовите фактори, забавящи или ускоряващи процеса на разработване на интегрирани планове за действие (IAP), конкретни елементи и възможности за подобряване в бъдеще. Някои партньори споделиха своите добри примери, свързани със създаването на градска местна група (ULG), подкрепата за работа в мрежа и идентифициране на най-големи рискове и потенциални стъпки за избягване. Първият ден от 3-тата работна среща завърши с  мастърклас  за партньорите, фокусиран върху методологията за проектиране на услуги и инструментите за планиране, воден от Liat Rogel, Ad hoc експерт.

Вторият ден от събитието се проведе в СУ „ Климент Охридски“ и започна с традиционно българско хоро, в което бяха поканени да се включат и гостите. Разглеждани бяха темите за  партньорското обучение и етапа на планиране, споделяне на резултати от тестването, споделяне на цялостната логика на IAP.  Следващата дейности от програмата беше открит урок по баскетбол проведен от спортен клуб “Unstoppable” и демонстративен мач между отборите на СУ „Кл. Охридски“  и  ЧСУ „ Леонардо да Винчи“. Участниците посетиха и  пилотната спортна площадка по проекта, намираща се в  междублоковото пространство между двете училища.  След това партньорите взеха участие в заключителната част на фестивала „Ябълката“, където ученици, подпомагани от архитект, представиха виждането си за трансформация на  необлагодетелстваната  градска територия  в мултифункционално спортно пространство.

Заключителната част от програмата премина в  посещение на спортни комплекси и  инфраструктура за неформални спортни дейности, сред които скейт-парка, който беше най-интересен  за гостите.  Работната  среща официално приключи в  младежкия  център, с включване в традиционното кулинарно  младежко състезание.
Източник:Община ДОБРИЧ

Коментирайте
Подобни новини
Времето на 29 октомври
Времето на 29 октомври
Ясни са носителите на Годишните награди „Добрич“ за 2024 година
Ясни са носителите на Годишните награди „Добрич“ за 2024 година
Ползотворна изборна нощ, без напрежение, отчита РИК – Добрич (ВИДЕО)
Ползотворна изборна нощ, без напрежение, отчита РИК – Добрич (ВИДЕО)
Всички парламентарни формации покачват резултата си в област Добрич
Всички парламентарни формации покачват резултата си в област Добрич



Яндекс.Метрика