Начало >Добруджа >Общество

Общината обяви поръчка по проекта за енергийната ефективност на читалището в Добрич (ВИДЕО)

04.07.2022 г. 12:13:44 ч.
/
Общината обяви поръчка по проекта за енергийната ефективност на читалището в Добрич (ВИДЕО)
Днес се обявява обществена поръчка за строително-монтажни работи  по проект Повишаване на енергийната ефективност и редуциране на отделените вредни емисии от сградата на НЧ „Йордан Йовков” в Добрич. Процедурата е на стойност 1 134 613 лева и срокът за изпълнение е 120 дни, съобщи зам.-кметът Росица Йорданова. Оферти ще се събират до 26 юли, след което предстои тяхната оценка и ако няма обжалване, то ремонтните дейности трябва да стартират през септември.
Нов физкултурен салон ще бъде изграден в  ОУ „Хан Аспарух” в Добрич. За тази цел, на 27 юни, е входиран проект на стойност 1 327 984 лв. с ДДС. Съфинансирането от община град Добрич е в размер на 327 984 лева. Това съобщи още  зам.-кметът Росица Йорданова.
На 30 юни в Министерството на младежта и спорта е внесен и проект за основен ремонт и изграждане на архитектурно достъпна среда  за хора с увреждания в СК „Добротица”. Неговата стойност е 1 767 327 лева с ДДС, съобщи още тя.
За първите шест месеца на годината в отдел „Икономическо развитие” на община град Добрич са постъпили 19 заявления за категоризация на обекти, като сумата за това е 6 525 лева, съобщи още зам.-кметът.
Събраната сума за търговия на открито е в размер на 36 973 лева, а парите от внесен туристически данък са 15 860 лева. Постъпленията  от дейност на сезонните тераси възлизат на 79 066 лева.
Издадени са разрешения за таксиметрова дейност на стойност 1044 лева. Много от разрешителните в момента се прекратяват, защото една част от таксиметровите превозвачи извършват дейност в курортните комплекси, уточни още Р. Йорданова.

Репортаж на Даниела Русева и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Времето в петък
Времето в петък
Издателство Клет България  провежда  информационно събитие  в Добрич
Издателство Клет България провежда информационно събитие в Добрич
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта  за ЕП и НС
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта за ЕП и НС



Яндекс.Метрика