Начало >Добруджа >Регионални

ОбУ „Добри Войников” с. Победа е най-добро училище за 2017 г. в община Добричка (ВИДЕО)

27.06.2018 г. 15:44:43 ч.
/
ОбУ „Добри Войников” с. Победа е най-добро училище за 2017 г. в община Добричка (ВИДЕО)
Училището в село Победа е създадено през далечната 1849 година, догодина ще чества 170-годишен юбилей. Към момента в училището се обучават 122 ученика от първи до осми клас.
С директора Галина Тошкова се срещаме в навечерието на връчване на приза. Тя управлява школото от 11 години.

 
Наградата се дължи на работата на всички учители. Ние сме екип и смея да твърдя – добър екип. Към края на тази година децата са 122. За следващата година си пожелаваме успешен план прием, да имаме паралелка осми клас, да е стабилна и да я задържим, заяви в интервю за Медийна група „Добруджа” Галина Тошкова.
В училището работят 16 учители. „Колегите работят с желание и постигат добри резултати. Аз често казвам, ние сме малко селско ромско училище. Но това малко училище прави много интересни неща за учениците и родителите. Доста предизвикателства поставяме пред колегите учители. Те се справят великолепно и не случайно за 24 май –Денят на просветата и културата, педагогическият състав получи награда”, добави директорът.
Основната задача за това лято е да реновираме сградата на работилницата, която е в двора на училището. Тя стои рушаща се повече от 20 години. Там ще се преместят учебните работилници, които в момента са на третия етаж в основната сграда на училището, обясни Тошкова.
Професионалното образование в училището в Победа е ориентирано към момчетата и момичетата по отделно. Обучават ги в две специалности – шлосери и шивачки.
„Според мен този вариант е добър за училище, но със сигурност ще го кажем, когато се завърти един випуск до десети клас. В рамките на една година успяхме да оборудваме два кабинета като учебни работилници за шлосери  и шивачки. Те посещават и всяка сряда предприятия, с които имаме сключени договори по специалността. Оставам с впечатление, че учениците не се интересуват от хартията, книгите  и уроците в учебниците, интересува ги да видят, да пипнат, да направят. Харесва им да хванат инструмента, иглата, да седнат на машината и тогава се учат и проявяват интерес”, отчита директорът на обединеното училище.
„Нашите успехи са в сферата на личната изява в областта на спорта и културата, изкуствата, там нашите деца са много силни”, каза в края на нашия разговор Галина Тошкова.
Репортаж на Севдалина Сарандева и Петър Петров

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Жители на шабленски села излязоха на протест срещу лошото състояние на пътен участък
Жители на шабленски села излязоха на протест срещу лошото състояние на пътен участък
Влиза в сила забраната за риболов
Влиза в сила забраната за риболов
Протестиращи затварят Дуранкулак – Захари Стояново, настояват за спешен ремонт на републиканския път
Протестиращи затварят Дуранкулак – Захари Стояново, настояват за спешен ремонт на републиканския път
Парадът на лалетата в Университетска ботаническа градина Балчик
Парадът на лалетата в Университетска ботаническа градина БалчикЯндекс.Метрика