Начало >Добруджа >Регионални

ОбУ „Добри Войников” с. Победа е най-добро училище за 2017 г. в община Добричка (ВИДЕО)

27.06.2018 г. 15:44:43 ч.
/
ОбУ „Добри Войников” с. Победа е най-добро училище за 2017 г. в община Добричка (ВИДЕО)
Училището в село Победа е създадено през далечната 1849 година, догодина ще чества 170-годишен юбилей. Към момента в училището се обучават 122 ученика от първи до осми клас.
С директора Галина Тошкова се срещаме в навечерието на връчване на приза. Тя управлява школото от 11 години.

 
Наградата се дължи на работата на всички учители. Ние сме екип и смея да твърдя – добър екип. Към края на тази година децата са 122. За следващата година си пожелаваме успешен план прием, да имаме паралелка осми клас, да е стабилна и да я задържим, заяви в интервю за Медийна група „Добруджа” Галина Тошкова.
В училището работят 16 учители. „Колегите работят с желание и постигат добри резултати. Аз често казвам, ние сме малко селско ромско училище. Но това малко училище прави много интересни неща за учениците и родителите. Доста предизвикателства поставяме пред колегите учители. Те се справят великолепно и не случайно за 24 май –Денят на просветата и културата, педагогическият състав получи награда”, добави директорът.
Основната задача за това лято е да реновираме сградата на работилницата, която е в двора на училището. Тя стои рушаща се повече от 20 години. Там ще се преместят учебните работилници, които в момента са на третия етаж в основната сграда на училището, обясни Тошкова.
Професионалното образование в училището в Победа е ориентирано към момчетата и момичетата по отделно. Обучават ги в две специалности – шлосери и шивачки.
„Според мен този вариант е добър за училище, но със сигурност ще го кажем, когато се завърти един випуск до десети клас. В рамките на една година успяхме да оборудваме два кабинета като учебни работилници за шлосери  и шивачки. Те посещават и всяка сряда предприятия, с които имаме сключени договори по специалността. Оставам с впечатление, че учениците не се интересуват от хартията, книгите  и уроците в учебниците, интересува ги да видят, да пипнат, да направят. Харесва им да хванат инструмента, иглата, да седнат на машината и тогава се учат и проявяват интерес”, отчита директорът на обединеното училище.
„Нашите успехи са в сферата на личната изява в областта на спорта и културата, изкуствата, там нашите деца са много силни”, каза в края на нашия разговор Галина Тошкова.
Репортаж на Севдалина Сарандева и Петър Петров

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Камен бряг отново се превърна в музикален оазис за почитателите на джаза (СНИМКИ И ВИДЕО)
Камен бряг отново се превърна в музикален оазис за почитателите на джаза (СНИМКИ И ВИДЕО)
ПГАС - Добрич с участие в "Дни на полето"
ПГАС - Добрич с участие в "Дни на полето"
Деца от Шумен гостуваха за ден на екипа на ДЛС-Тервел
Деца от Шумен гостуваха за ден на екипа на ДЛС-Тервел
147 години от каварненското въстание бяха отбелязани днес в крайморския град
147 години от каварненското въстание бяха отбелязани днес в крайморския градЯндекс.Метрика