Начало >Добруджа >Общество

Обучение на членовете на СИК в Добрич, ще се проведе на 20 октомври (неделя) в зала "Добрич"

19.10.2024 г. 09:58:31 ч.
/
Обучение на членовете на СИК в  Добрич, ще се проведе на 20 октомври (неделя) в зала "Добрич"
Във връзка с организационно-техническата подготовка на изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г. Районна избирателна комисия (РИК) град Добрич, съгласно свое решение №75-НС от 10.10.2024г., съвместно с администрацията на Община град Добрич, ще проведе обучение на Секционните избирателни комисии (СИК/ПСИК). Обучението на членовете на СИК за Община град Добрич ще се проведе на 20.10.2024г. (неделя) - зала „Добрич“ (Органова зала), по график:

СИК от 001 до 065 вкл.  в часовете 13:00-15:00ч.
СИК от 066 до 130 вкл. в часовете 15:30-17:30ч.

Уведомявам Ви, че с Решение №3566-НС от 29 август 2024г., Централната избирателна комисия определи възнагражденията на членовете на СИК/ПСИК, в което е указано, към основното им възнаграждение да се изплаща и допълнително такова в размер на 20,00 лв. за участие в обучението. Участието в обучението, съгласно изискванията на ЦИК, ще се доказва с подпис на съответните лица.

Техническият екип за изборите от общинска администрация и членове на Районна избирателна комисия ще бъдат във фоайето на залата преди половин час началото на обучението, където всеки председател (при отсъствие зам.-председател) на СИК/ПСИК ще трябва да се регистрира, полагайки подпис, като същевременно ще му бъдат раздадени материали и указания за работа в предизборния и изборния ден.

След приключване на обучението всички присъствали от съответната СИК, следва да се обърнат към Техническият екип за изборите от общинска администрация и членове на Районна избирателна комисия, които ще бъдат във фоайето на зала „Добрич“, и да положат подпис за участие в обучението, като това ще им гарантира получаването на допълнително възнаграждение в размер на 20,00 лв.

Коментирайте
Подобни новини
Кавалжията Дамян Димов постави начало на Музикална гора в Добрич (ВИДЕО)
Кавалжията Дамян Димов постави начало на Музикална гора в Добрич (ВИДЕО)
Заключително обществено обсъждане на промени в общинската транспортна схема ще се проведе на 23 октомври
Заключително обществено обсъждане на промени в общинската транспортна схема ще се проведе на 23 октомври
Международен ден за борба с рака на гърдата
Международен ден за борба с рака на гърдата
Почитаме свети Иван Рилски
Почитаме свети Иван Рилски



Яндекс.Метрика