Начало >Добруджа >Общество

От „Възраждане” призоваха кмета Йордан Йорданов да подаде оставка (ВИДЕО)

14.06.2024 г. 11:08:55 ч.
/
От „Възраждане” призоваха кмета Йордан Йорданов да подаде оставка (ВИДЕО)
Настояваме и молим кмета на Община Добрич Йордан Йорданов да постъпи доблестно и да си подаде оставката. Това заяви на пресконференция Георги Джендов – председател на групата на „Възраждане” в Общински съвет - Добрич. Той ще входира днес в секретариата на Общинския съвет декларация, която от партията ще прочетат на следващото заседание на 25 юни. С нея от „Възраждане” официално ще призоват Йордан Йорданов да подаде оставката си, след което да се премине към частични местни избори.

„Декларацията ще бъде подложена на гласуване в зала и който не я подкрепи, очевидно е доволен от сегашното състояние на Добрич, доволен е от действията на г-н Йорданов или има някакви преки взаимоотношения – финансови или политически, с него и неговата коалиция. Ще стане много ясно на гласуването на 25 юни. Призовавам общинските съветници, които преди всичко са граждани на Добрич, да подкрепят тази декларация, защото тя е за добро и за бъдещето на нашите деца и на всички нас”, заяви Георги Джендов.

Като мотиви за това искане той посочи, че за него единственият виновник за проблемите в „Градски транспорт Добрич” е Йордан Йорданов; че индустриалният парк на Добрич не бе одобрен, като още от 23 април сме били в списъка на недопуснатите, заради документални грешки и че ремонтът на зала „Русалка” е под въпрос. Градът е в разруха и кметът налага нов вид абстрактен туризъм – руинизъм, заяви Георги Джендов.

В пресконференцията участва и координаторът на „Възраждане” за област Добрич Константина Петрова, която потвърди, че ще бъде народен представител от 8-ми МИР – Добрич и в следващото Народно събрание. Тя отбеляза, че партията е затвърдила своите позиции в региона, като „Възраждане” е на второ място в град Добрич и на трето в областта. Ще продължим да работим за интересите на Добруджа и да отстояваме нашите позиции и политики, заяви Константина Петрова.

Репортаж на Димитър Узунов и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето в неделя, 21 юли
Прогноза за времето в неделя, 21 юли
Живущите около Градския парк с нарушено водоподаване поради авария
Живущите около Градския парк с нарушено водоподаване поради авария
Жълт код за високи температури е в сила за цялата страна
Жълт код за високи температури е в сила за цялата страна
Илинден е
Илинден еЯндекс.Метрика