Начало >Добруджа >Общество

Откриха новата административна сграда на МКБППМН – Добрич (ВИДЕО)

24.01.2023 г. 12:39:19 ч.
/
Откриха новата административна сграда на МКБППМН – Добрич (ВИДЕО)
Новата административна сграда на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в Добрич бе официално открита днес. Тя се намира на ул. „Независимост“ №7Б, срещу Дирекция „Гражданска регистрация и обслужване на населението“.

Комисията ще осъществява в изцяло обновена база консултативна и възпитателно-корекционна дейност с деца и техните родители, както и дейности по превенция на противообществените прояви. Извършен е ремонт на фасадите и помещенията на втория и третия етаж – нова дограма, поставяне на топлоизолация, ремонт на покрива, подмяна на електроинсталациите и ВиК инсталация, изграждане на отоплителна инсталация, газификация и др.

Общата стойност на строително-монтажните дейности е 260 000 лв., съобщи заместник-кметът на Община град Добрич д-р Емилия Баева, която е председател на комисията. Обособени са заседателна зала, консултативен кабинет, синя стая, стая на инспекторите от Детска педагогическа стая, стая за изслушване и др. Броят на възпитателните дела в комисията за миналата година е 38 – колкото бе и през 2021 г., съобщи още д-р Емилия Баева.

Нашата политика е да ремонтираме общински сгради, които не са били ремонтирани от над 30-40 години, като тази е шестата такава, отбеляза при откриването кметът Йордан Йорданов. Той сподели, че съвсем скоро ще започне и ремонтът на ул. „Независимост“, на която се намира новият дом на комисията.

Откриването започна с водосвет, отслужен от отец Велико. Гости на събитието бяха заместник-областният управител Атанас Дучев, председателят на Общинския съвет Нивелин Радичков, ст. комисар Цветан Пировски – директор на ОД на МВР, гл. инспектор Станислав Богданов – началник на сектор „Криминална полиция“ в Първо РПУ, комисар Дарин Димитров – директор на РД ПБЗН – Добрич, гл. инспектор Йордан Йорданов – началник на Първа Районна служба на ПБЗН, Магдалена Миткова – директор на дирекция „Социално подпомагане“, Невяна Люцканова – председател на комисията по образование и наука към Общинския съвет.

Репортаж на Димитър Узунов и Преслав Димитров

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Панорама на средните училища в Добрич ще се проведе днес
Панорама на средните училища в Добрич ще се проведе днес
Водните аварии днес
Водните аварии днес
Времето в петък
Времето в петък
Моят град: Павел Павлов: Градското развитие изисква дългосрочно планиране и приоритизиране (ВИДЕО)
Моят град: Павел Павлов: Градското развитие изисква дългосрочно планиране и приоритизиране (ВИДЕО)



Яндекс.Метрика