Начало >Добруджа >Регионални

Плажовете на Албена очакват гости, чисти и просторни (ВИДЕО)

23.06.2022 г. 09:40:18 ч.
/
Плажовете на Албена очакват гости, чисти и просторни (ВИДЕО)
Струва си да помислите, къде да плажувате в това горещо лято. Оказва се че плаж „Корал“ в Албена е резервиран за ВИП-персони. Чадърите  са само 50  , а  цената им от 1 лв. по време на пандемията вече е 7 лв. за чадър и още толкова за шезлонг. Пригответе 20 лв. за два шезлонга и чадър, получавате лев отстъпка от наемателя там Николай Конанов, който десет години неизменно е на поста си. Той е  оптимистично настроен и очаква силен сезон. Туристите, според него са преодолели ковид кризата и са готови да се подложат на горещо слънце и чисто море. Според Конанов, плажът който стопанисва смело може да се конкурира с френската Ривиера.

Въпреки увеличението на плажните атрибути, то цените им ще са от най-ниските по българското Черноморие. Сезонът на този плаж започва от 1 юли, въпреки че и сега има туристи. Интересното е, че си имат резервации едни и същи хора от години. Телевизионни водещи, артисти, банкери, спортисти и добри приятели на Николай Конанов. Доротея Тончева и Стефан Цанев всяка сутрин могат да се видят точно на това място. Те обаче спазват правилата, да са рано сутрин край брега и до 10 часа да се прибират.

Наемателите са доволни от ръководството на Албена АД, спазват и ценовите промени, няма как да ви изненадат със свои решения за плажуването. Нещо ново което е въведен пред хотелите, които предоставят като безплатна услуга чадъри и шезлонги, е плащането на 1първи и втори ред, затова, оказва се тези първи места по плажовете остават празни. На плаж “Корал“ има достатъчно пространство и за туристи, които си носят чадъри. Свободата по крайбрежието на КК“Албена“ е нещо което като даденост не се отчита от местните хора, но идващите гости знаят цената на пространството и безгрижието на охраняваните плажове.
 
Репортаж на Севдаалина Сарандева и Стефан Калев
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Горските стопанства от областта  доставят дърва за огрев на населението
Горските стопанства от областта доставят дърва за огрев на населението
В Генерал Тошево започнаха дейностите по проект “Заедно можем да продължим”
В Генерал Тошево започнаха дейностите по проект “Заедно можем да продължим”
Официално стартира жътвата на пшеница край Дропла
Официално стартира жътвата на пшеница край Дропла
Фолклорният събор „Текето“ с 25-о юбилейно издание
Фолклорният събор „Текето“ с 25-о юбилейно изданиеЯндекс.Метрика