Помощник-пилотът нарочно е разбил Еърбъса

26.03.2015 г. 15:32:00 ч.
/ ИА Добруджа
Помощник-пилотът нарочно е разбил Еърбъса
Помощник-пилотът на катастрофиралия в Южна Франция самолет на Germanwings изглежда е искал да „унищожи самолета", обяви френски прокурор, цитиран от световни агенции.
„Имало е преднамерено желание за унищожаване на този самолет. Изглежда помощник-пилотът е дишал нормално. Той не е казал нищо, след като капитанът е напуснал кабината", каза на пресконференция прокурорът на Марсилия Брис Робин, който разкри името на въпросния пилот - Андреас Любиц.
Интерпретацията е направена 48 часа след катастрофата, вземам предпазни мерки, но за нас разследването...най-правдоподобно и реалистично е, че Любиц нарочно не е отворил кабината на капитана и е натиснал бутона за загубване на височина, каза още той.
Ние чухме капитанът да моли помощник-пилота да поеме контрол над самолета, след това чухме звук при размяна на местата и затварянето на врата. Предполагаме, че той е отишъл да се облекчи. Помощник-пилотът е бил сам в пилотската кабина. В този момент той е натиснал бутоните за снижаване на самолета. Вторият пилот очевидно се е възползвал от отсъствието на капитана. Не е имало контакт между двамата пилоти през последните 8 минути от полета, продължи Робин.
От думите на прокурора се потвърждава, че не е имало сигнал от самолета за авария и не е било отговорено на диспечерите.
Според него действията на тази височина могат да бъдат само преднамерени.
Чухме капитанът да се опитва да говори с помощника си чрез интерфон, но отговор от помощник-пилота няма. Също ние можем да чуем дишането на помощника до удара, което предполага, че той е бил жив до удара, разясни още прокурорът.
Нарочно е загубена височина. Не е загуба, която е анормална, 304 метра на минута. Но не е имало причина да го прави или да не позволи на капитана да се върне в кабината. По отношение на теорията за здравословен проблем, изглежда, че той е дишал нормално, така че не изглежда да е имал сърдечен удар, например, смята той.
По думите му в последната минута жертвите са разбрали какво се случва. Данните от „черната кутия", по думите му, показват, че пътниците не са знаели какво се случва до последния момент. В последните секунди можем да чуем само крясъци. Загинали са на място, заяви той.
„Мисля, че той е отказал да отвори вратата и е натиснал бутона за сваляне на самолета", категоричен е прокурорът.
Помощник-пилотът е германец, не знаем етническия му произход. Той не е отбелязан като терорист, разкри още подробности прокурорът на Марсилия.
Започнах официално разследване за предумишлено и непредумишлено убийство. Може и да се промени, заяви прокурорът, допълвайки, че не знае от кой германски град е помощникът на капитана.
Не може да се каже още, че това е терористичен акт. Няма да използвам думата самоубийство, защото е имало 148 души на самолета, каза прокурорът.
От германската прокуратура потвърдиха, че само единият от двамата пилоти е бил в кабината, но не знаят кой е бил в нея.
Според „Билд" 28-годишният Любиц и е от Монтабаур в Рейнланд-Пфалц. Има 630-летателни часа. Присъединил се е към Germanwings през септември 2013 година - директно от училище за пилоти на „Луфтханза" в Бремен.
От клуб на летци, в който е членувал 28-годишният пилот отбелязаха в съобщение, че той членува от тинейджър и че е искал винаги „да реализира мечтата си да лети".
Капитанът на катастрофиралия самолет в Южна Франция се казва Патрик С., съобщава „Билд".
Според германското издание капитанът е баща на две деца. Той има 10-годишен опит в „Луфтханза" и Germanwings. Повече от 6 хиляди летателни часa има с Airbus 320.
Бивш колега на капитана разказа пред френска медия, че той е бил един от най-добрите пилоти на „Луфтханза".

Снимка:static.hr.n1info.com

Коментирайте
Подобни новини
Румънският парламент гласува отстрелването на 1000 мечки
Румънският парламент гласува отстрелването на 1000 мечки
Хаосът по летищата ще продължи още няколко дни
Хаосът по летищата ще продължи още няколко дни
Тръмп обеща на Зеленски: Слагам край на войната!
Тръмп обеща на Зеленски: Слагам край на войната!
Бразилският президент скандализира с шега за насилието над жените
Бразилският президент скандализира с шега за насилието над женитеЯндекс.Метрика