Начало >Добруджа >Криминални

Повече от осем часа продължи съдебно заседание по дело на смърт при катастрофа

09.05.2014 г. 12:25:00 ч.
/ ИА Добруджа
Повече от осем часа продължи съдебно заседание по дело на смърт при катастрофа
Повече от осем работни часа продължи вчера съдебно заседание по наказателно дело причинена смърт на двама души при катастрофа, съобщават от пресцентъра на съда. Съгласно внесения от Окръжна прокуратура – Добрич обвинителен акт на Красимир В. К. от гр. София е повдигнато обвинение в това, че на 22.08.2012г. на главен път Е -87 около 310 метра от кръстовището за кариера „Момчил" в посока гр. Балчик – с. Оброчище, при управлението на „Фолксваген Туарег" е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на повече от едно лице – Пламен Бойчев Райков и Димитър Георгиев Георгиев и двамата от с. Оброчище, както и средна телесна повреда на Величка Н. Г. от гр. София. За извършеното престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода" от три до десет години.
На заседанието по делото бяха разпитани четирима свидетели и бяха изслушани заключенията на вещите лица по назначените от съда различни съдебни експертизи. Всички експертни заключения бяха оспорени от защитата на подсъдимия основно в частта, установяваща механизма на пътното произшествие, механизма на удара между двата автомобила и разположението им на пътното платно при инцидента.
За изясняване на фактическата страна на спора, съдът реши да бъде назначена повторна автотехническа експертиза, която да бъде изготвена от вещи лица, различни от тези, които са работили до сега в хода на производството. По делото бе назначена петорна комплексна съдебно-техническа експертиза. Делото бе отложено за 18 юни.


Коментирайте
Подобни новини
След решение на Окръжния съд в Добрич осъден в Румъния българин  ще търпи наказанието си в България
След решение на Окръжния съд в Добрич осъден в Румъния българин ще търпи наказанието си в България
Хванаха двама с амфетамини
Хванаха двама с амфетамини
Задържаха двама мъже за шофиране в пияно състояние
Задържаха двама мъже за шофиране в пияно състояние
Задържаха 20 годишен за кражба на електрическа тротинетка
Задържаха 20 годишен за кражба на електрическа тротинеткаЯндекс.Метрика