Начало >Добруджа >Криминални

Предлагат условно наказание за 47-годишен балчиклия, отглеждал марихуана

21.10.2013 г. 15:58:00 ч.
/ ИА Добруджа
Предлагат условно наказание за 47-годишен балчиклия, отглеждал марихуана
В Районен съд – Балчик, ще бъде разгледано на 23.10.2013 г. предложеното от Районна прокуратура – Балчик, споразумение за решаване в досъдебното производство на наказателно дело срещу 47-годишния О. Ст. Др. от гр. Балчик.
Със споразумението се предлага той да бъде признат за виновен в извършване на две престъпления. За това, че на 06.08.2013 г. в гр. Балчик, в оранжерия, изградена в двора на дома му, е отглеждал 130 броя растения, засети в 130 броя пластмасови кофички – високорисково наркотично вещество от рода на конопа – марихуана, с нетно тегло 7038 грама, на обща стойност 42 228 лв., в нарушение на установените в Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите правила. Приема се за безспорно установено също, че на 06.08.2013 г. в кухненско помещение в дома си, без надлежно разрешително той е държал високорисково наркотично вещество – марихуана с нетно тегло 20 грама на стойност 120 лв. Както и че е придобил същото наркотично вещество в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила.
Със споразумението О. Др. приема да му бъде наложено за първото деяние наказание условно лишаване от свобода за срок от 8 месеца с 3 години изпитателен срок. За второто деяние се иска наказание условно лишаване от свобода за срок от 3 месеца с 3 години изпитателен срок. Държавното обвинение и обвиняемия са се споразумели като общо наказание да му бъде определено по-тежкото – 8 месеца условно лишаване от свобода, чието изтърпяване да бъде отложено с 3 години изпитателен срок.
Споразумението предвижда 142 броя пластмасови кофички с вместимост от 400 мл и градински маркуч с дължина 12,40 м, собственост на обвиняемия, да бъдат отнети в полза на държавата, тъй като са послужили за извършване на умишлено престъпление. Два броя чували с растения с иззето наркотично вещество – 7038 грама марихуана, също да се отнемат в полза на държавата, тъй като са предмет на престъплението и притежаването им е забранено. Предметът на второто деяние – 20 грама марихуана да се отнемат в полза на държавата, а празни опаковки – пликове, запечатани в 1 кафяв джоб, да бъдат унищожени.
О. Др. декларира, че е съгласен с постигнатото споразумение и доброволно се отказва от по-нататъшно разглеждане на делото му по общия ред.
Ако Районен съд – Балчик, го одобри, то ще има последиците на влязла в сила присъда.


Коментирайте
Подобни новини
Пътните полицаи задържаха мъж, шофирал под въздействие на  бензодиазепин
Пътните полицаи задържаха мъж, шофирал под въздействие на бензодиазепин
Челен сблъсък с пострадали в района на Пети километър
Челен сблъсък с пострадали в района на Пети километър
Трима водачи задържани в неделния ден заради употреба на алкохол
Трима водачи задържани в неделния ден заради употреба на алкохол
Пешеходка е била блъсната на пешеходна пътека в Добрич
Пешеходка е била блъсната на пешеходна пътека в ДобричЯндекс.Метрика