Начало >Добруджа >Общество

Програмата в Добрич за отбелязване на националния празник - Трети март

02.03.2024 г. 09:13:08 ч.
/
Програмата в Добрич за отбелязване на националния празник - Трети март
Община Добрич ще отбележи националния празник - Трети март с поредица от събития.
Тържествата за 3 март в Добрич ще започнат с панихида в Храм „Свети Георги“ в памет на загиналите за Освобождението на България и празничен водосвет, отслужени от добрички духовници. В 9.30 часа от Храм „Свети Георги“ ще тръгне празничното шествие „Първите“ с ученици от училищата в Добрич, което тази година ще бъде водено от Спортно училище „Георги Стойков Раковски“.
Децата ще се присъединят към програмата в Мемориалния комплекс „Хан Аспарух“. Там от 10.00 часа ще се състои тържествен  ритуал за отдаване на военни почести и полагане на венци и цветя в памет на героите.

За гражданите и гостите на града от 11.30 часа на площад „Свобода“ ще започне празничен концерт с участието на Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“ с главен художествен ръководител Стоян Господинов, хореограф Коста Костов и музикален ръководител Живко Желев

Ден на отворените врати ще има във всички обекти на Регионален исторически музей – Добрич, като вратите на Военното гробище, ще бъдат отворени за посетители от 9.00 до 16.00 часа, а останалите обекти – до 17.00 часа.

През целия ден граждани могат да поднасят цветя на паметниците на Васил Левски, Христо Ботев, Захари Стоянов, Стефан Караджа, Хайдут Пею Буюклията, Паметник на победата (ген. – лейтенант Цимерман), Добротица, Ф. М. Достоевски, Алея на опълченците – Военно гробище музей, паметна плоча на Хаджи Иван Хадживълков.

Коментирайте
Подобни новини
На 102 години почина Славка Попова
На 102 години почина Славка Попова
Рисунки от областния етап на конкурса „С очите си видях бедата” са подредени в  Регионална библиотека ”Дора Габе”
Рисунки от областния етап на конкурса „С очите си видях бедата” са подредени в Регионална библиотека ”Дора Габе”
Времето на 18 април
Времето на 18 април
Подготовката за активния летен сезон в Кранево бе тема на работна среща при областния управител
Подготовката за активния летен сезон в Кранево бе тема на работна среща при областния управителЯндекс.Метрика