Начало >Добруджа >Криминални

Прокуратурата повдигна обвинения на трима за кражба на златни накити и пари от къща в Карапелит

18.05.2022 г. 12:12:40 ч.
/
Прокуратурата повдигна обвинения на трима за кражба на златни накити и пари от къща в  Карапелит
Районна прокуратура - Добрич ръководи досъдебно производство за кражба на голямо количество златни накити и крупна сума пари от частен дом в село Карапелит. Трима мъже от Варна са привлечени към наказателна отговорност за това, че след предварителен сговор помежду си, са осъществили посегателство над частна собственост, като двама от тях са извършили деянието в условията на опасен рецидив.
С постановление на наблюдаващия случая прокурор Н.С. (42 г.), В.Й. (40 г.) и П.Ж. (33 г.) са задържани за срок до 72 часа с оглед довеждането им пред съда за определяне мярка за неотклонение спрямо тях.
През нощта на 17 май 2022 година, тримата обвиняеми влезли противозаконно в частен дом, намиращ се в добричкото село Карапелит, докато собствениците му спят. Целта на престъплението била кражбата на злато и пари, за които мъжете знаели, че се намират в къщата. Общата стойност на откраднатите златни накити е 15 000 лева, а отнетата парична сума е в размер на 10 000 лева.
В резултат  на действията по разследване на случая се установила съпричастността на тримата варненци към извършената кражба. Те били задържани.
Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Добрич. Предстои внасяне на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тримата задържани.

Коментирайте
Подобни новини
40-годишен мъж е задържан за отвличане и блудство с 8-годишно момиче от Добрич
40-годишен мъж е задържан за отвличане и блудство с 8-годишно момиче от Добрич
Хванаха поредни водачи зад волана след употреба на наркотици
Хванаха поредни водачи зад волана след употреба на наркотици
Изгоряха 1700 бали слама в двор в с. Бенковски
Изгоряха 1700 бали слама в двор в с. Бенковски
Неизвестни откраднаха ел. кабел от складово помещение
Неизвестни откраднаха ел. кабел от складово помещениеЯндекс.Метрика