Начало >Добруджа >Криминални

Прокуратурата ръководи досъдебно производство за изясняване на причините на катастрофата край Царичино с две жертви

09.08.2022 г. 12:30:23 ч.
/
Прокуратурата ръководи досъдебно производство за изясняване на  причините на катастрофата край Царичино с две жертви
Окръжна прокуратура – Добрич наблюдава и ръководи досъдебно производство по чл. 343, ал. 4, във връзка с ал. 3, буква „Б“ от НК по повод тежко пътно-транспортно произшествие, при което са загинали двама души, сериозно е пострадало дете и още двама са настанени в болница с опасност за живота.
Инцидентът е възникнал около 13:40 часа на 8 август 2022 година на пътя между селата Царичино и Кремена, общ. Балчик. В сблъсъка са участвали два автомобила с румънска регистрация, пътуващи в посока село Царичино и автомобил с украинска регистрация, движещ се в обратна посока. Вследствие на инцидента са загинали двама украински граждани – мъж на 41 г. и жена 31 г., а 8-годишното им дете е настанено в болнично заведение с множество хематоми и фрактура на крайник. Пострадали са също мъж и жена на 29 години, румънски граждани, които са получили различни травми и са настанени в болница, където лекари се борят за живота им.
Незабавно по случая е образувано досъдебно производство. Направен е оглед на местопроизшествието, разпитани са свидетели на случилото се. Назначени са съдебно-медицински и авто-технически експертизи. На всички участници, навършили пълнолетие, са взети проби за употреба на алкохол и/или наркотични вещества.
Работата по изясняване на детайлите около тежкия инцидент продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Добрич.
Уведомено е Украинското консулство във Варна. На огледа на произшествието е присъствал румънски полицай, който е оказал съдействие на българските си колеги.
 

Коментирайте
Подобни новини
Прокуратурата в Добрич задържа за 72 часа 18-годишен, противозаконно отнел кола в пияно състояние
Прокуратурата в Добрич задържа за 72 часа 18-годишен, противозаконно отнел кола в пияно състояние
След неправилно изпреварване е станала катастрофата край Бранище в събота със загинал
След неправилно изпреварване е станала катастрофата край Бранище в събота със загинал
Тежка катастрофа със загинал по пътя Добрич – Албена (ВИДЕО)
Тежка катастрофа със загинал по пътя Добрич – Албена (ВИДЕО)
Двама задържани вчера след полицейски проверки на автомобили
Двама задържани вчера след полицейски проверки на автомобилиЯндекс.Метрика