Начало >Добруджа >Общество

Първа копка на „Ритейл парк Добрич”, който ще осигури поне 400 нови работни места (ВИДЕО)

24.11.2022 г. 15:46:33 ч.
/
Първа копка на „Ритейл парк Добрич”, който ще осигури поне 400 нови работни места (ВИДЕО)
В следващите дни започват строителни дейности на терена на бившия обувен завод в Добрич, където днес се състоя първа копка на новия „Ритейл парк Добрич”, който ще бъде изграден там.

Искаме да изградим на това място нещо хубаво – търговски център от типа ритейл парк. Тези места за пазаруване в последно време са предпочитани от клиентите, каза за медийна група „Добруджа“ инвеститорът - Мариян Колев, който е собственик на веригата хипермаркети „Хиполенд”. Смятаме, че това е добрата формула и за град Добрич, отбеляза той.

Мариян Колев и кмета на Добрич Йордан Йорданов направиха първата копка, с което сложиха началото на строителните дейности на терен.
Колев обясни, че цялата площ на комплекса е 37 декара, а застроената ще бъде 17 000 кв. м. Инвестиционното намерение предвижда изграждане на 22 наемни обекта. Повечето от тях с площ между 500 и 2 400 кв. м. Ще има и по-малки обекти, предназначени за банков клон, офиси на застрахователни агенти и др. Имаме голямо желание „Ритейл парк Добрич” да е първият с кино и с детски център. Ще се постараем да има поне едно от двете на територията му, както и магазини на нови за града търговски марки в различни браншове, включително и заведения за хранене, каза инвеститорът. В момента се водят активни преговори и до няколко месеца ще е ясен списъкът с наематели на обектите в ритейл парка. На територията му също така ще има паркинг за 440 автомобила, разположен на площ от 20 дка, много зеленина и места за забавления. Друга особеност е, че покривните конструкции на целия ритейл парк ще бъдат покрити със соларни панели. Инвестицията в обекта ще е най-малко 15 млн. евро. Очаква се новата за града придобивка да осигури между 400 – 500 нови работни места. Фирмата изпълнител е „Авто Строй“ ООД от Сливен, която има богат опит в строителството на такива обекти, каза още Мариян Колев. Като краен срок за строителните дейности и евентуално откриване на ритейл парка Колев посочи септември – октомври 2023 г.

Кметът на Добрич пожела успех на проекта и подчерта, че на едно емблематично за Добрич място започва изпълнението на един мащабен обект, който ще осигури много нови работни места.

Сред уважилите първата копка на „Ритейл парк Добрич бе областният управител Здравко Здравков. Той заяви, че е важно теренът, на който преди бе обувния завод, да се изпълни с ново съдържание и благодари на инвеститора, че е избрал да вложи средства в град Добрич, но пожела   следващият му проект в града да бъде за изграждането на завод.
 
Репортаж на Галина Бозукова и Стефан Калев
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Вестник ГЛАС: Отново зачестяват телефонните измами!
Вестник ГЛАС: Отново зачестяват телефонните измами!
Захлаждане от понеделник
Захлаждане от понеделник
Ремонтни дейности от 28.11. – 2.12. в Добрич
Ремонтни дейности от 28.11. – 2.12. в Добрич
"Подари Рождество в един дом” кампания на фондация "Искам бебе"
"Подари Рождество в един дом” кампания на фондация "Искам бебе"Яндекс.Метрика