Начало >Добруджа >Общество

Работещите на пазара искат да се чуе гласа им при решението за преместването им (ВИДЕО)

24.10.2024 г. 12:37:09 ч.
/
Работещите на пазара искат да се чуе гласа им при решението за преместването им (ВИДЕО)
Търговците от централния кооперативен пазар в Добрич настояват за това да се чуе тяхното мнение при вземането на решение за преместването им, докато текат дейностите по проекта за нова визия на пазара. Припомняме, на предстоящото заседание на общинския съвет, отново тема на гласуване ще бъде място за преместване на пазар, докато тече ремонтът.

Днес, за да разговаря с тях, на място бе заместник-кметът Павел Павлов. Стана ясно, че вчера търговците са провели общо събрание, на което са формулирани няколко искания, които са насочени към Общински съвет и кметския екип. Събралите се днес търговци отправиха много въпроси към Павлов, свързани най-вече с мястото, където ще бъдат преместени и как ще се случи това преместване. Техните притеснения са свързани най-вече с разделянето им на две места, което според тях ще бъде пагубно за едната част.

Заместник-кметът Павел Павлов увери присъстващи, че Общината прави всичко възможно по време на ремонта, неудобствата за търговците и за клиентите да бъдат минимални. Той призна, че нито един от предложените възможни варианти за място не може да събере планираните 84 маси.

Утре представители на търговците ще бъдат на среща в общината, за да изложат всички свои съображения. Според тях удачно място за разполагането им по време на ремонта е парцелът зад блок „Добрич“. Този вариант също ще бъде обсъден на срещата утре. Търговците ще имат свои представители на заседанието на общинския съвет във вторник.

Искаме при самото изграждане, преместване да участваме активно, тъй като сме засегната страна. За нас е много важно и мястото, което изберат за преместване на съществуващия  да бъде функционално и привлекателно за клиентите. Ние от няколко месеца чуваме слухове за схеми, но като търговци сме в неведение за тези решения, заяви за медийна група „Добруджа“ Галин Георгиев – земеделски производител.

Има няколко неща, които са неприемливи за работещите на пазара. Те се обявяват против поставянето на работни маси на паркинга на автогарата, тъй като по думите им той се явява водосборище, което събира в най-ниската си точка всички дъждовни води.

Търговците са твърдо против разделянето на пазара на две части, тъй като според тях това ще доведе до естественото закриване на едната от двете площадки заради липса на достатъчно клиенти. Пазарът е едно място и то трябва да бъде разпознаваемо от хората, които са решили да бъдат наши клиенти, каза Георгиев. Той призна, че това се явява най-големия проблем заради ограничения на различни институции, а нито една от предложените площадки не може да събере броят работни нужди, от които търговците имат нужда.
 
Репортаж на Михаил Добромиров и Петър Петров

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Режисьорът Петър Русев ще представи в родния Добрич последния си филм
Режисьорът Петър Русев ще представи в родния Добрич последния си филм
ОПУ - Добрич извършва редица ремонтни дейности по пътя Добрич  - Генерал Тошево
ОПУ - Добрич извършва редица ремонтни дейности по пътя Добрич - Генерал Тошево
Ученици от Езикова гимназия в Добрич получиха своите езикови сертификати по английски език
Ученици от Езикова гимназия в Добрич получиха своите езикови сертификати по английски език
Ученик от ЧСУ „Леонардо да Винчи“ ще бъде директор в GATE Институт в рамките на инициативата Мениджър за един ден
Ученик от ЧСУ „Леонардо да Винчи“ ще бъде директор в GATE Институт в рамките на инициативата Мениджър за един ден



Яндекс.Метрика