Разузнавач №1 на Украйна: преломът във войната ще дойде през август

14.05.2022 г. 15:04:49 ч.
/
Разузнавач №1 на Украйна: преломът във войната ще дойде през август
Повратната точка във войната ще настъпи през втората половина на август. Да го кажем така, по-голямата част от активните бойни действия ще завърши до края на тази година.“ – това заяви в интервю за Sky News ръководителят на Главното разузнавателно управление (ГУР) на Министерството на отбраната на Украйна генерал-майор Кирило Буданов.

„Като резултат в тази война ние ще излезем на нашите административни граници, които сме изгубили за момента и напълно ще възстановим украинската власт над всички наши територии, в това число Крим и Донбас. Това ще е дълъг път към украинската победа, но украинската победа е сигурна.“ – казва разузнавач номер 1 на Украйна.

Доминик Уагхорн от Sky News припомня, че в навечерието на войната в Украйна Буданов точно е предвидил кога ще се случи руското нахлуване, в същото време, когато публично членове на правителството са били скептично настроени към такава хипотеза. Журналистът отбелязва още личните си впечатления от събеседника: „не показва много емоции, като се усмихна само веднъж, когато каза на английски „Аз съм оптимист“.

Буданов коментира тактиката на водене на войната от Русия и казва, че според него, тя не се е променила. Въпреки изместването на фокуса на Изток от Украйна – Русия търпи „огромни“ загуби.

"Ние знаем всичко за нашия враг. Знаем за техните планове почти в същия момент, в който ги правят." - увери генерал-майорът. "Европа вижда голяма заплаха в Русия. Те се страхуват от нейната агресия. Ние се борим срещу Русия в продължение на осем години и можем да кажем, че широко рекламираната руска сила е мит. Не е толкова силна. Това е орда от мъже с оръжие."

36-годишният ръководител на военното разузнаване на Украйна, твърди че "в Русия вече се извършва преврат за свалянето на Владимир Путин , а руският лидер е тежко болен от рак".
Източник:OFFNEWS

Коментирайте
Подобни новини
Борис Джонсън подава оставка
Борис Джонсън подава оставка
Европа отпуска огромни средства за България
Европа отпуска огромни средства за България
Още една оставка на министър в кабинета на Борис Джонсън
Още една оставка на министър в кабинета на Борис Джонсън
Руските войски в Украйна се насочват на юг, Славянск е новата фронтова линия в Донбас
Руските войски в Украйна се насочват на юг, Славянск е новата фронтова линия в ДонбасЯндекс.Метрика