Русия започва серия от големи военни учения

25.03.2015 г. 09:25:00 ч.
/ ИА Добруджа
Русия започва серия от големи военни учения
Русия започва серия от големи военни учения. Отговорът на САЩ е с операция "Атлантическа решимост" в Румъния и България. Сегашните военни учения се провеждат в условия на остро напрежение между Русия и Запада заради конфликта в Украйна, предаде АП.
Проведеното миналата седмица голямо военно учение, слага началото на серия от подобни учения тази година, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от АП.
Току що завършилото учение обхвана огромен район от Арктика до Черно море. В него участваха 80 000 войници, около 100 бойни кораба и над 220 самолета.
Военният министър Сергей Шойгу рапортува на Путин във вторник, че проведеното учение е имало за цел да провери готовността на новосъздадената военна групировка в района на Арктика, както и способността на въоръжените сили бързо да разгърнат войски на няколко театъра на оперативни действия.
Същевременно САЩ започнаха военни учения в България и Румъния в рамките на операция "Атлантическа решимост", съобщи полк. Стивън Уорън от Пентагона.
"Състав от 173-та въздушнодесантна бригада на армията на САЩ пристигна в град Галац, където започнаха съвместни военни учения с румънски военнослужещи. В същото време в България се състояха учебни маневри с участието на две подразделения на командването на сухопътните сили на САЩ в Европа", заяви Уорън.
Руската държавна информационна агенция ТАСС припомня, че миналата седмица въоръжените сили на САЩ и Полша проведоха съвместни военни учения с целотработване на прехвърлянето на системи за противоракетна отбрана "Пейтриът".
Според полския министър на отбраната Томаш Шемоняк "в близките месеци двете страни възнамеряват да взаимодействат в сферата на отбраната не по-малко активно".

Източник:Община ДОБРИЧ

Коментирайте
Подобни новини
Румънският парламент гласува отстрелването на 1000 мечки
Румънският парламент гласува отстрелването на 1000 мечки
Хаосът по летищата ще продължи още няколко дни
Хаосът по летищата ще продължи още няколко дни
Тръмп обеща на Зеленски: Слагам край на войната!
Тръмп обеща на Зеленски: Слагам край на войната!
Бразилският президент скандализира с шега за насилието над жените
Бразилският президент скандализира с шега за насилието над женитеЯндекс.Метрика