Начало >Добруджа >Общество

С тържество и много гости Сдружение „Надежда“ отбеляза Деня на хората с увреждания (АУДИО)

04.12.2023 г. 13:20:35 ч.
/ ИА Добруджа
С тържество и много гости Сдружение „Надежда“ отбеляза Деня на хората с увреждания (АУДИО)
Регионалната организация на съюза на инвалидите в България отбеляза тържествено 3 декември - Международен ден на хората с увреждания, с празненство в ресторант „Грийн палас“ в Добрич. Празника уважиха членове на организацията от клубовете в Балчик, Генерал Тошево и Тервел, съобщи за медийна група „Добруджа“ Надежда Георгиева – регионален координатор за Добрич на Съюза на инвалидите в България.

Гост на празника бе и областният управител Йорданка Костадинова.

По време на тържеството се е провела благотворителна томбола в помощ на едно младо момиче от Добрич – Ева Георгиева, която от години е прикована на легло след тежка катастрофа, а за нея се грижи единствено нейната майка Надежда. Красиви сувенири, изработени от нея, са изложени на благотворителен коледен базар във фоайето на бившия Партиен дом, до входа от страната на театъра, посочи регионалният координатор на Съюза на инвалидите в България.

Събитията по отбелязване на Международния ден на хората с увреждания са започнали още в петък – 1 декември. По инициатива и лично направено дарение от един от членовете на сдружението Венелин Джендов, 5 от най-нуждаещите се членове са получили хранителни пакети с 22 различни артикула, на стойност около 100 лева.

В момента членовете на сдружение на инвалидите „Надежда“ в Добрич са 89 души, като броят им  значително е намалял по време и след ковид-пандемията, отбеляза Надежда Георгиева. Клубът на организацията се намира на ул. „Климент Охридски“ 36А (улицата, която води към Хуманитарна гимназия от бул. „25-и септември“) и е отворен в три дни от седмицата – вторник, сряда и четъртък.

За съжаление, нямаме отпусната бройка за домакин, за да може клубът да е отворен всеки ден, каквото е желанието на много от членовете, призна Георгиева.

Аудио:


Коментирайте
Подобни новини
Адреси с аварии във ВиК
Адреси с аварии във ВиК
Прогноза за времето на 5 март
Прогноза за времето на 5 март
Добрич е на второ място сред областите с най-висок относителен дял на бедните, сочат данни на ИСС
Добрич е на второ място сред областите с най-висок относителен дял на бедните, сочат данни на ИСС
Днес е Световният ден за борба със затлъстяването
Днес е Световният ден за борба със затлъстяванетоЯндекс.Метрика