Начало >Добруджа >Общество

Севдалина Мавродиева-Нейкова: Много емоции, труд и спомени бележат дългия път на клуб „Алексия“

На сцена в юбилейния концерт на 31 май излицат 130 танцьори – от 4 до 20-годишни
30.05.2024 г. 12:07:39 ч.
/
Севдалина Мавродиева-Нейкова: Много емоции, труд и спомени бележат дългия път на клуб „Алексия“
Празничният концерт по повод 30-годишнината от създаването на спортен клуб по гимнастика „Алексия“ е утре – 31 май от 19 ч. в голямата зала на Драматичен театър ‚Йордан Йовков“ в гр. Добрич.

Вълнуващо е, защото сега изплуват толкова много спомени. Младежкият център беше нашия първи дом, където бе сформирана група за модерен балет. Бях поканена временно да ръководя група от 4 – 5 деца, а бях едва 14-годишна. Но явно е било съдба, след като всичко това продължава вече 30 години, каза, спомняйки си за началото, Севдалина Мавродиева-Нейкова – треньорът и президент на спортен клуб по гимнастика „Алексия”.

Като бивша гимнастичка, тя е имала познания, но подчерта значението на подкрепата, която е получила от двама души в тези първи стъпки на „Алексия“ – Георги Сарандев и Петър Петров. Получавах помощ в преодоляването на всички възможни пречки. Особено ценни съвети ми даваше като преподавател и педагог Георги Сарандев. Много хора са ми помагали, никога не съм била сама по пътя си и ценя всеки, който ме е подкрепил в даден момент. Имам подкрепата и на семейството си, а съпругът ми е неизменно до мен, каза още Севдалина Мавродиева-Нейкова.

Тя сподели и още една подробност, а именно че дори родителите й са ангажирани в процеса. Помагат с тоалетите за децата и за декорите за нашите представления, въпреки някои проблеми със здравето.

Пътят от превръщането на първоначалната малка група деца в печелещия любовта на публиката и толкова много награди клуб „Алексия“ ми даде много през годините. Винаги работих с много сърце и сили, не съм се щадила. Това са много безсънни нощи и натоварване. Само в последните 3 месеца работя по 14 часа на ден, подготвяйки юбилейното ни събитие и всичко това преплетено с много емоции – мои, на децата, родителите им и всички ангажирани с процеса.

На сцена в ДТ „Йордан Йовков“ на 31 май излизат 130 танцьори – от 4 до 20-годишни. Всички те са много развълнувани.

 Има много голям интерес към юбилейния ни концерт. Билетите са изчерпани. Ще дойдат и много хора от чужбина, каза треньорът на спортния клуб по гимнастика.

В навечерието на юбилейния концерт, треньорът и президент на спортен клуб по гимнастика „Алексия”, си пожелава една правилна и достойна оценка на нейния труд и труда на децата в клуба.  

Коментирайте
Подобни новини
Времето на 16 юни
Времето на 16 юни
Над 7700 лева събраха на благотворителното надсвирване за кампанията „Да помогнем на Сиси да проходи“ (СНИМКИ)
Над 7700 лева събраха на благотворителното надсвирване за кампанията „Да помогнем на Сиси да проходи“ (СНИМКИ)
ЦИК обяви официално имената на новите депутати
ЦИК обяви официално имената на новите депутати
Румънеца и Енчев в хита на лятото и тандем с украинска звезда (ВИДЕО)
Румънеца и Енчев в хита на лятото и тандем с украинска звезда (ВИДЕО)Яндекс.Метрика