Начало >Добруджа >Регионални

Свлачище затрупа заведение край Албена, двама души пострадаха (ВИДЕО)

09.08.2022 г. 14:24:44 ч.
/
Свлачище затрупа заведение край Албена, двама души пострадаха (ВИДЕО)
Двама души пострадаха при свлачище в района на ресторант "Моби Дик" край Албена днес. Свлачището се активира около 10.30 ч. днес. От скалната маса са били  затрупани двама души –наемателите на обекта, а пристигналите спасителни екипи първо са извадили мъжа, чиято кола е била паркирана пред заведението. Жената е пострадала по-тежко, тъй като е била затисната между  две хладилни витрини в заведението. И двамата са настанени в болница, без опасност за живота.
Сигналът за свлачището е получен в 10.34 часа. Първоначално е пристигнал екип на РС "Пожарна безопасност и защита на населението“ от Албена, след това и два екипа пожарникари от Балчик. Установено е, както и от свидетелски показания, че в момента на инцидента в района на заведението не е имало други хора, обясни за медийна група „Добруджа“ комисар Дарин Димитров. Мъжът е бил затиснат само с пръст до автомобила му. В заведението е била затрупана съпругата му. Тя е била извадена, с премазани долни крайници, в шок. По данни на медицинския екип, и двамата са без опасност за живота, обясни Димитров.
В момента следствените органи извършват оглед на мястото на инцидента. Предстои разчистване на пътната алея, за да бъде осигурен достъп на плажуващите от другата страна на заведението.
Предстои заповед на кмета на Община Балчик, с която ще бъде назначена комисия за установяване на щетите. Една част от обектите в непосредствена близост до свлачището ще бъдат затворени, защото нашите съмнения са, че може да има още свлачищни процеси, каза още комисар Димитров.
Колите, които са останали блокирани от свлачището, са били паркирали в района, в нарушение на заповед на кмета на Община Балчик Николай Ангелов, която забранява достъпа на превозни средства там.
Николай Анеглов също бе на място, за да се запознае с щетите.
 
Припомняме, през 2003 година на същото място загинаха двама души, един от които беше собственикът на заведението -  художникът Христо Господинов.

Репортаж на Михаил Добромиров и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Добрички общински съвет даде съгласие за откриване на  младежки клуб в село Фелдфебел Денково
Добрички общински съвет даде съгласие за откриване на младежки клуб в село Фелдфебел Денково
Включиха нови три обекта в капиталовата програма на Община Добричка (ВИДЕО)
Включиха нови три обекта в капиталовата програма на Община Добричка (ВИДЕО)
Фестивал на занаятите ще се проведе в „Двореца“
Фестивал на занаятите ще се проведе в „Двореца“
БЧК раздаде хранителни пакети на най-нуждаещите се лица в община Генерал Тошево
БЧК раздаде хранителни пакети на най-нуждаещите се лица в община Генерал Тошево



Яндекс.Метрика