Начало >Добруджа >Криминални

Съдът разгледа жалби на двама осъдени за кражба на телефонен кабел

17.09.2013 г. 13:56:00 ч.
/ ИА Добруджа
Съдът разгледа жалби на двама осъдени за кражба на телефонен кабел
Окръжен съд – Добрич, разгледа жалбите на 43-годишния Михаил Ст. Анд. и на 48-годишния Галин Р. Ант., двамата от с. Сърнец, община Тервел, срещу наложените им с присъда на Районен съд – Тервел, ефективни наказания. Въззивният съд ще се произнесе по делото в законния 30-дневен срок.
На 18.06.2013 г. първоинстанционният съд е признал двамата и други две лица от същото село, за виновни в това, че на 21.01.2013 г., в землището на гр. Тервел, след предварителен сговор помежду си, чрез използване на техническо средство – лопата и ножица за рязане на желязо в немаловажен случай, са отнели чужди движими вещи – 39,70 м телефонен кабел на стойност 1050,85 лв. от владението на БТК АД – „Виваком" – гр. София, с намерение противозаконно да го присвоят. Деянието е останало недовършено поради независещи от дейците причини.
Решаващият съд е осъдил Михаил Анд. на 2 години лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален строг режим в затвор или затворническо общежитие от закрит тип. Галин Ант. е наказан с 1 година и 4 месеца лишаване от свобода, също при строг затворнически режим.
Двамата оспорват наложените им наказания като твърдят, че са несправедливи и молят да бъдат намалени. Михаил Анд. аргументира искането си с факта, че има 5 деца, за които трябва да се грижи. Галин Анг. посочи пред въззивния съд, че е признал вината си, съдействал е на разследването и има критично отношение към стореното. Той обяснява, че е извършил деянието поради нужда от пари и посочва, че то е останало в стадия на опита.
В съдебната зала на Окръжен съд – Добрич, съд третият подсъдим Георги К. Ст. и адвокатът на четвъртия подсъдим Джейхан Ш. Р., заявиха че са доволни от присъдата на Районен съд – Тервел, и не желаят да се присъединят към жалбите срещу нея. Двамата мъже – на 43 и на 29 години са наказани условно с по 10 месеца лишаване от свобода при 3 години изпитателен срок.


Коментирайте
Подобни новини
В Добрич заловиха мъж, носещ амфетамин в себе си
В Добрич заловиха мъж, носещ амфетамин в себе си
В Каварна хванаха мъж да шофира с амфетамин
В Каварна хванаха мъж да шофира с амфетамин
Съдът в Добрич потвърди присъда за управление на автомобил след употреба на алкохол
Съдът в Добрич потвърди присъда за управление на автомобил след употреба на алкохол
И Апелативният съд отказа по-лека мярка за неотклонение на обвинен в убийство в парк в Добрич
И Апелативният съд отказа по-лека мярка за неотклонение на обвинен в убийство в парк в ДобричЯндекс.Метрика