Начало >Добруджа >Регионални

Трима общински съветници в Тервел с дарение за Медицинския център

28.01.2022 г. 14:35:35 ч.
/
Трима общински съветници в Тервел с дарение за Медицинския център
Община Тервел получи дарение от 2100 лева от трима общински съветници от ГЕРБ – Стефко Денев, дарил 1100 лв., Петър Бончев, дарил 500 лв. и Иван Веселинов, дарил 500 лв. Волята на дарителите бе общината да закупи нов апарат за сектора по физиотерапия към медицинския център в гр.Тервел. Условиято е изпълнено и в общината вече е доставен апарат за средночестотни токове, който ще замени амортизирания такъв, с който досега се обслужваха пациенти в центъра. Апаратът ще бъде предаден на медицинския център. Моделът му е MEDIM-MF .
            Припомняме, че физиотерапевтичният сектор е част от Медицински център Тервел и бе запазен в пълния си обем при преструктурирането на МБАЛ Тервел в медицински център, което се случи през 2013 г. Чрез общински проект бе обновена част от техниката в сектора. През 2020 г., чрез следващ проект на общината от „Красива България“ секторът  бе  разширен и ремонтиран и към него се включиха допълнителни  помещения. Д-р Павлина Бахлова е лекарят , който ръководи дейността на сектора по физиотерапия .
            Община Тервел изказва благодарност на тримата дарители , както за дарените суми, така и затова, че те се организираха и направиха даренията в много кратък срок, което позволи на общината да закупи апарата преди цената му да бъде повишена.
           
„MEDIM-MF е медицинска техника от ново поколение, която чрез доказаните предимства на интерферентните и средночестотните синусоидално модулирани токове намира широко приложение във физиотерапията, рехабилитацията и дерматология. Предимставата на този апарат за електротерапия са - по-слабо дразнене на кожните рецептори, безболезнено въздействие, локализация в дълбочина на лечебното действие.

Коментирайте
Подобни новини
Горските стопанства от областта  доставят дърва за огрев на населението
Горските стопанства от областта доставят дърва за огрев на населението
В Генерал Тошево започнаха дейностите по проект “Заедно можем да продължим”
В Генерал Тошево започнаха дейностите по проект “Заедно можем да продължим”
Официално стартира жътвата на пшеница край Дропла
Официално стартира жътвата на пшеница край Дропла
Фолклорният събор „Текето“ с 25-о юбилейно издание
Фолклорният събор „Текето“ с 25-о юбилейно изданиеЯндекс.Метрика