Начало >Добруджа >Общество

Ученици заеха местата на учителите и ръководството на СУ „Св. Кл. Охридски“ в деня на самоуправлението (ВИДЕО)

24.11.2022 г. 13:28:16 ч.
/
Ученици заеха местата на учителите и ръководството на СУ „Св. Кл. Охридски“ в деня на самоуправлението (ВИДЕО)
Ден на самоуправлението се проведе днес в Средно училище „Св. Климент Охридски“ в Добрич. Всички позиции в училището бяха заети от ученици – директор и неговия заместник, учители, охрана, лекари и др. Инициативата е част от богатата на събития Климентова седмица, посветена на патронния празник на училището по изкуства в Добрич.

Денят на самоуправлението е традиционен за училището, като днес бе възстановен след 2 години прекъсване заради пандемията, обясни за медийна група „Добруджа“ директорът Силвия Димитрова. Интересът на учениците бе много голям, като 124 от тях пожелаха да заемат местата на възрастните и да научат повече за тяхната работа.

„Децата, които се включиха, са много любознателни. Те положиха много труд предварително и резултатите са налице. Опитваме се да възпитаваме нашите ученици в отговорност и инициативност. Държим много и на приемствеността – по-възрастните да помагат на по-младите. Именно това е фамилия Охридски“, заяви Силвия Димитрова.

Нейните функции днес изпълняваше Валери Иванов от 12А клас, който е в музикална паралелка с класическа китара.

„Директорският пост е много отговорен. Изисква се много работа  и то в екип. Това, което разбрах, е че има план, по който се действа, но винаги възникват извънредни ситуации, с които директорът трябва да се справя. Да бъдеш директор на училище е хубава професия, която обаче изобщо не е лесна“, сподели впечатленията си 18-годишният Валери Иванов.

Заместник-директор днес пък бе Анастасия Гочева от 12В клас с професия „Графичен дизайнер“.

„Тази длъжност има много различни дейности – контролна, организационна и др. Работи се с учителите, с децата и дори с родителите. Изискват се изключително много качества, за да бъдеш заместник-директор“, смята Анастасия Гочева.

Мариела Сошенко и Полина Димитрова от 9А клас избраха един от най-трудните за мнозина премети – химията, който за двете момичета обаче е сред любимите заради тяхната класна. Днес те преподаваха урока за йонна химична връзка пред 8В клас.

Борислава Балчева от 6Б клас пък избра да влезе в час по български език при 2Б. Децата се справиха много добре с упражненията, бяха много активни и всички заслужават шестици, заяви тя.

Планирано е през втория срок отново да се проведе ден на самоуправлението в СУ „Св. Климент Охридски“.

Репортаж на Димитър Узунов и Стефан Калев
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Вестник ГЛАС: Отново зачестяват телефонните измами!
Вестник ГЛАС: Отново зачестяват телефонните измами!
Захлаждане от понеделник
Захлаждане от понеделник
Ремонтни дейности от 28.11. – 2.12. в Добрич
Ремонтни дейности от 28.11. – 2.12. в Добрич
"Подари Рождество в един дом” кампания на фондация "Искам бебе"
"Подари Рождество в един дом” кампания на фондация "Искам бебе"Яндекс.Метрика