Начало >Добруджа >Регионални

В класна стая на открито се обучават ученици от училището в с. Победа (ВИДЕО)

09.06.2020 г. 13:46:38 ч.
/
В класна стая на открито се обучават ученици от училището в с. Победа (ВИДЕО)
От началото на месец юни в двора на Обединено училище „Добри Войников” в с. Победа  се провежда допълнително обучение по различни предмети. Учебните занимания са възможни с министерско постановление  за изменение на  Наредбата за приобщаващо образование от 21 май 2020 година, както и последваща заповед на здравното министерство. Допълнителното обучение е организирано в различни класни стаи на открито, споделя  директорът на училището  Галина Тошкова.
В двора могат да се видят ученици от първи до трети клас, за които учебната година е приключила, но за някои от тях онлайн обучението не е било достатъчно ефективно. „За децата, с различен от българския майчин език, допълнителната работа никога не е излишна”, допълва директорът.
Седмокласниците  присъствено подготвят предстоящото Национално външно оценяване, а десетокласниците довършват своята производствена практика в работилниците на училището.
В една част от класните стаи се провеждат часове по проект  „Подкрепа за успех”.  Има и класни стаи в които се работи  по интереси по Наредбата за приобщаващо образование, но всички са ориентирани към компенсиране на пропуски в учебния материал, уточнява директорът на учебното заведение.
Класната стая на открито е част от интериора на двора на училището  вече около 5 години, споделя Галина Тошкова. Тя е изградена по проект на  ПУДООС и неотдавна е била обект на вандалски прояви от страна на младежи от селото, чиито родители по-късно са я възстановили.  Обучение в нея  се осъществява не само през летните месеци, но и  в топлите дни на пролетта и есента и винаги, когато метеорологичните условия го позволяват. През учебната година стаята се използва  за провеждане на часове по изобразително изкуство, технологии и предприемачество и други предмети.

Репортаж на Даниела Русева и Стефан Калев

Видео:


Коментирайте
Подобни новини
Живко Желев:Местен да води листата на БСП за област Добрич (АУДИО)
Живко Желев:Местен да води листата на БСП за област Добрич (АУДИО)
В Тервел отварят киносалон по европроект
В Тервел отварят киносалон по европроект
Изложбата "От киноцентъра до музейната витрина" ще гостува в Тервел
Изложбата "От киноцентъра до музейната витрина" ще гостува в Тервел
Родственик на Васил Левски ще се срещне с ученици и читалищни секретари в село Божурово
Родственик на Васил Левски ще се срещне с ученици и читалищни секретари в село БожуровоЯндекс.Метрика