В нова зала на най-високо европейско ниво тренират кикбоксьорите на „Десант“ - Добрич (ВИДЕО)

03.02.2021 г. 14:29:20 ч.
/
В нова зала на най-високо европейско ниво тренират кикбоксьорите на „Десант“ - Добрич (ВИДЕО)
В нова зала се провеждат от няколко дни тренировките на Спортен клуб по кикбокс „Десант“ – Добрич. Тя се намира в сградата на новия магазин ABC, на бул. „Добричка епопея“,  между ЖП гарата и „Шел“. Залата е не само една от най-добрите в страната, но е на най-високо европейско ниво, отбеляза в интервю за медийна група „Добруджа“ Драгомир Йорданов – президент и треньор на Спортен клуб по кикбокс „Десант“. Той регистрира клуба през лятото на миналата година, като още на дебютното републиканско първенство през август бяха спечелени 6 медала.

Новата зала разполага с тепих, уреди за силови упражнения, 10 чувала, съблекални, бани.

„За първи път в Добрич има такава зала – с абсолютно всичко. Татамито е възможно най-доброто, доставено е от Америка. Така съм го избрал, че да сведем до минимум контузиите. Обезопасил съм до максимум всичко, което зависи от условията в залата“, заяви Драго Йорданов.

20 състезатели на клуба през тази година ще участват на републиканските първенства по кикбокс за юноши. Първото от тях е насрочено за 5-7 март в Шумен и е в стил лоу кик. Календарът на федерацията за тази година вече е готов, като за следващата „Десант“ ще подаде заявка за домакинство на държавно първенство в Добрич.

Интерес към спорта проявяват и дамите, като двете момичета, които са започнали тренировки по кикбокс, вече имат желание да тренират контактно – с нанасяне и поемане на удари.

Освен с момчета и юноши, които ще участват на държавните първенства, Драгомир Йорданов води любителски занимания и с по-големи. Той е в залата от 7 часа сутринта, като първата група за деня е съставена от мъже над 40 години, които започват деня с тренировка по кикбокс, за да се чувстват в добра физическа форма.

Драго Йорданов е един от най-успешните спортисти на Добрич през този век. Той е шампион и медалист от държавните първенства по ММА. От десет битки на професионалния ММА ринг има 7 победи, включително две международни. В професионалния К1 има 2 победи и 1 загуба.

Репортаж на Димитър Узунов и Петър Петров
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Милица Мирчева не завърши на Европейското в Мюнхен заради крамп
Милица Мирчева не завърши на Европейското в Мюнхен заради крамп
Над 50 души мериха сили в турнира „Воля за победа” в Добрич (СНИМКИ)
Над 50 души мериха сили в турнира „Воля за победа” в Добрич (СНИМКИ)
ФУТБОЛ: "Добруджа" загуби в Плевен
ФУТБОЛ: "Добруджа" загуби в Плевен
ФУТБОЛ: „Добруджа“ гостува на „Спартак“ (Плевен) без Миро Начев
ФУТБОЛ: „Добруджа“ гостува на „Спартак“ (Плевен) без Миро НачевЯндекс.Метрика