Начало >Добруджа >Общество

Вестник „ГЛАС“: Рокади във властта и археология в Добруджа

07.08.2022 г. 10:06:50 ч.
/
Вестник „ГЛАС“: Рокади във властта и археология в Добруджа
Археологията в Добруджа е темата на новия брой на вестник „ГЛАС“. Директорът на Регионален исторически музей – Добрич Добри Добрев съобщи, че предстои сканиране на пластовете за наличие на археологически структури в Добрич на база на информация от различни източници за останки от антична обществена сграда на територията на областния град. Директорът на РИМ-Добрич обясни, че екипът на музея отдавна работи активно по откриването на нов археологически обект на територията на града. За 19-та поредна година започнаха археологически разкопки на нос Калиакра. Същевременно Националният исторически музей представя на жителите и гостите на град Каварна последните археологически открития, направени в крепостта. Във фоайето на Община Каварна са изложени находки от разкопките на античната и средновековната крепост Калиакра от изминалото лято. Изложба с произведения на чипровската златарска школа пък гостува в Двореца в Балчик.

На рокадите във властта е посветена първа страница на броя. Здравко Здравков е новият областен управител на Добрич. На 4 август служебното правителство освободи 25 от досегашните областни управители в страната, като назначи нови на техните места. Добричлията Румен Спецов пък е освободен от поста шеф на НАП.

И още от новия брой на „Седмичен ГЛАС“:
- Уникална за страната апаратура дари Община Добрич на неонатологията в болницата
- Съставът на РИК-Добрич ще бъде определен от ЦИК
- В Тервел осъществяват сериозна инвестиционна програма
- Монтират още камери за видеонаблюдение в центъра на град Генерал Тошево

Ливадна пеперуда нападна Добруджа – какви са опасностите и какво е решението за справяне с проблема може да прочетете на осма страница.

На спортната страница: Двама състезатели на клуб по плувни спортове „Добруджа 2021“ – Добрич станаха шампиони на България. Първо Теодор Станчев спечели златния медал на 50 метра бруст на държавното първенство за момчета, родени през 2010 и 2011 г., което се проведе в в Сандански. След това във Варна пък се състоя държавното лично и отборно първенство за юноши и девойки младша и старша възраст. При младшата – на 13-14 години, Никола Стоянов стана шампион в три дисциплини – 50, 100 и 200 метра свободен стил. Той спечели общо 4 медала във Варна, като на 100 метра бътерфлай се класира трети.

И още във вестник „ГЛАС“: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, седмичен хороскоп, забавни страници, седмична прогноза за времето.

Коментирайте
Подобни новини
Книгата „Една торба с надежди и любов" на Румяна Янкова с втора премиера в Добрич (ВИДЕО)
Книгата „Една торба с надежди и любов" на Румяна Янкова с втора премиера в Добрич (ВИДЕО)
Над 30 къщички за птици е изработил добричлията Георги Георгиев (ВИДЕО)
Над 30 къщички за птици е изработил добричлията Георги Георгиев (ВИДЕО)
Времето на 4 октомври
Времето на 4 октомври
Според Преброяване 2021 в град Добрич живеят 73 895 човека
Според Преброяване 2021 в град Добрич живеят 73 895 човекаЯндекс.Метрика