Воден апокалипсис и в Букурещ

14.06.2024 г. 12:43:17 ч.
/
Воден апокалипсис и в Букурещ
Румънските медии описват като “воден апокалипсис” снощната буря в Букурещ, която предизвика хаос.
Около 23:00 ч. жителите на румънската столица получиха предупредително съобщение, че времето внезапно се влошава и е по-добре да останат на сигурно на закрито. Метеоролозите издадоха червен код за опасно време.
Обилните валежи бяха придружени с градушка, канализациите да не можеха да поемат огромното количество вода и улиците се наводниха. Водата стигна до подземни паркинги, жилищни блокове и дори до домовете на хората. Някои от жителите споделят, че природната стихия е ударила със сила като на ураган.
Наводнени са 107 улици, 208 къщи, домакинства и мазета, 71 автомобила. Изкоренени или съборени са 60 дървета и 7 стълба. Отнесени са три покрива. Пожарникарите от Генералния инспекторат за извънредни ситуации на страната са се намесили в над 400 ситуации.


Под проливния дъжд на най-големия стаиодн Арена Национала в Букурещ за втора поредна вечер концерт имаше британската група Coldplay, съобщава БТА. Десетките хиляди зрители преминаха през истинско приключение, опитвайки се да се приберат у дома след шоуто. 30 минути след края на концерта много от тях се върнаха на стадиона и се скриха под навесите на спортното съоръжение.

Проблемите не свършваха с това - бвъздушнят транспорт също имаше проблеми. Три стюардеси бяха ранени заради турбуленция по време на полет на нискотарифна компания от Букурещ за Хамбург. Инцидентът е станал над Крайова и самолетът се е върнал в Букурещ, където стюардесите са били приети в болница. Те са с леки наранявания по главата и краката.

В същото време няколко полета с крайна дестинация Букурещ изчакваха във въздуха времето да се подобри, за да кацнат на летище "Хенри Коанда" (Отопени) или бяха пренасочвани към други летища.
Източник:Dnes.bg

Коментирайте
Подобни новини
Румънският парламент гласува отстрелването на 1000 мечки
Румънският парламент гласува отстрелването на 1000 мечки
Хаосът по летищата ще продължи още няколко дни
Хаосът по летищата ще продължи още няколко дни
Тръмп обеща на Зеленски: Слагам край на войната!
Тръмп обеща на Зеленски: Слагам край на войната!
Бразилският президент скандализира с шега за насилието над жените
Бразилският президент скандализира с шега за насилието над женитеЯндекс.Метрика