Воден апокалипсис и в Букурещ

14.06.2024 г. 12:43:17 ч.
/
Воден апокалипсис и в Букурещ
Румънските медии описват като “воден апокалипсис” снощната буря в Букурещ, която предизвика хаос.
Около 23:00 ч. жителите на румънската столица получиха предупредително съобщение, че времето внезапно се влошава и е по-добре да останат на сигурно на закрито. Метеоролозите издадоха червен код за опасно време.
Обилните валежи бяха придружени с градушка, канализациите да не можеха да поемат огромното количество вода и улиците се наводниха. Водата стигна до подземни паркинги, жилищни блокове и дори до домовете на хората. Някои от жителите споделят, че природната стихия е ударила със сила като на ураган.
Наводнени са 107 улици, 208 къщи, домакинства и мазета, 71 автомобила. Изкоренени или съборени са 60 дървета и 7 стълба. Отнесени са три покрива. Пожарникарите от Генералния инспекторат за извънредни ситуации на страната са се намесили в над 400 ситуации.


Под проливния дъжд на най-големия стаиодн Арена Национала в Букурещ за втора поредна вечер концерт имаше британската група Coldplay, съобщава БТА. Десетките хиляди зрители преминаха през истинско приключение, опитвайки се да се приберат у дома след шоуто. 30 минути след края на концерта много от тях се върнаха на стадиона и се скриха под навесите на спортното съоръжение.

Проблемите не свършваха с това - бвъздушнят транспорт също имаше проблеми. Три стюардеси бяха ранени заради турбуленция по време на полет на нискотарифна компания от Букурещ за Хамбург. Инцидентът е станал над Крайова и самолетът се е върнал в Букурещ, където стюардесите са били приети в болница. Те са с леки наранявания по главата и краката.

В същото време няколко полета с крайна дестинация Букурещ изчакваха във въздуха времето да се подобри, за да кацнат на летище "Хенри Коанда" (Отопени) или бяха пренасочвани към други летища.
Източник:Dnes.bg

Коментирайте
Подобни новини
В РСМ обсъждат състава на правителството
В РСМ обсъждат състава на правителството
3-ма загинали и 10 ранени при масова стрелба в супермаркет в САЩ
3-ма загинали и 10 ранени при масова стрелба в супермаркет в САЩ
Путин събира бъдеща коалиция срещу НАТО
Путин събира бъдеща коалиция срещу НАТО
Пустинна жега в Турция, измериха 52 градуса
Пустинна жега в Турция, измериха 52 градуса



Яндекс.Метрика