Начало >Добруджа >Общество

Вторият Ден на рециклирането – още по-успешен (ВИДЕО)

28.05.2022 г. 16:25:44 ч.
/
Вторият Ден на рециклирането – още по-успешен (ВИДЕО)
Изключително успешно премина кампанията за събиране на капачки, стотинки и алуминиеви кенчета, която се проведе днес на пл. „Свобода“ в Добрич. За разлика от миналата година, когато събрахме два буса, тази успяхме да напълним и трети, споделиха за медийна група „Добруджа“ организаторките на благотворителната кампания „Капачки за благотворителност - МБАЛ Добрич“, Димитрина Младенова, Милена Савова и Йоанна Койчева.

Поредната цел, която са си поставили младите жени е събиране на сума за закупуване на операционна маса за отделението по акушерство и гинекология в МБАЛ-Добрич.
 
Интересът на хората е по-голям, идват с много положителна емоция. Виждат, че има резултат, а това, което правим е за нашата болница, сподели Димитрина Младенова.

Много от капачките са събрани от училища и детски градини в общините Генерал Тошево,  Тервел, Добричка. Те са събрани и с транспорт на Общините бяха докарани в нашия склад още предишните дни, сподели Милена Савова.  Много хора са предупредили, че днес няма да могат да донесат капачки, но ще го направят през следващата седмица.
 
Интерес сред гражданите предизвика и представената днес първата серия на торбички за многократна употреба с логото на кампанията. Желаещите можеха да сдобият с тях срещу дарение от 10 лв.. Искаме хората да намалят употребата на найлонови торбички и по този начин да опазваме околната среда, каза Младенова.
 
В програмата на събитието бяха включени изпълнения на самодеен състав от квартал „Рилци“.
Всички направени снимки в рамките на днешната инициатива, ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на кампанията.
 
Репортаж на Михаил Добромиров и Петър Петров
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето на 8 август
Прогноза за времето на 8 август
Вестник „ГЛАС“: Рокади във властта и археология в Добруджа
Вестник „ГЛАС“: Рокади във властта и археология в Добруджа
14 нови случая на коронавирус в област Добрич
14 нови случая на коронавирус в област Добрич
Времето на 7 август
Времето на 7 августЯндекс.Метрика