Начало >Добруджа >Общество

Възпитаници на ЕГ „Гео Милев“ с отлично представяне и призови места на състезание на фондация „БЕСТ“ (ВИДЕО)

30.11.2022 г. 17:21:44 ч.
/
Възпитаници на ЕГ „Гео Милев“ с отлично представяне и призови места на състезание на фондация „БЕСТ“ (ВИДЕО)
На 26 и 27 ноември фондация „БЕСТ” организира поредното си състезание на територията на АЕГ “Гео Милев” в гр. Бургас. Участниците се състезаваха в 5 дисциплини на английски език: дебати в стил „World School”, публична реч, драматичен дует, рецитиране на проза и рецитиране на поезия.
 
30 от участниците са възпитаници на ЕГ „Гео Милев“ в Добрич, като много от тях са получили награди. Екип на Медийна група „Добруджа“ се срещна с четирима от наградените, които са класирани на първи места. Това са Татяна Влайкова от 11 г клас, Симона Ризова и Петя Василева от 10 г клас и  Ивелина Маринова от 8 в клас.
 
Единадесетокласничката Татяна Влайкова е участвала в състезанието с проза. Тя е представила откъс от „Метаморфозата“ на Франц Кафка. Тъй като се чувствам философ по душа, избрах това класическо произведение, защото отговаря на моите възгледи. Реших да участвам в състезанието почти в последния момент и се подготвях в продължение на една седмица, обясни Татяна. Голяма подкрепа в подготовката ни оказа преподавателката ни Джулия Линч, за което сме й изключително благодарни. Помощ получихме и от Людмила Хвалабогова, която въпреки че вече не е в нашата гимназия, продължава да ни подкрепя, допълни Татяна.
 
Симона Ризова и Петя Василева от 10 г клас са участвали в категория „Драматичен дует“ и са спечелили първо място с пресъздаване на сюжетната линия на филма „Размяна на телата“. Беше трудно, тъй като ролите бяха на момиче и момче, а сюжетът е сложен, но се справихме, споделиха момичетата. Те поясниха, че са се подготвяли в продължение на 2 – 3 седмици. Това не е първото им участие в състезание на фондация „БЕСТ“, но за първи път са двете в екип и са доволни, че са успели много бързо да се сработят.
 
На първо място е класирана в категория „Поезия“ осмокласничката Ивелина Маринова. Стихотворението „Тишина“ на Едгар Ли Мастърс ме вдъхнови и затова реших да участвам в състезанието с тази творба. Важно бе да се пресъздам основните внушения на текста и чувствата, които изпитвам, четейки тази творба, каза Ивелина. Тя добави, че се справила толкова успешно в условията на силна конкуренция. Това бе едно от най-хубавите преживявания, който съм имала в живота си, добави момичето.
 
За Фондация “БЕСТ”
“БЕСТ” на английски е съкращение на “Български турнири по английска реч и дебати”. Основана през 2013 година, Фондация “БЕСТ” предоставя на българските ученици, изучаващи английски език, възможност да бъдат част от общност, където не само да усъвършенстват уменията си по английски език, но и да постигнат личностно развитие.
 
Репортаж на Галина Бозукова и Преслав Димитров
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето в сряда
Прогноза за времето в сряда
Йорданка Костадинова, ПП - ДБ: Да върнем достойнството на Добрич
Йорданка Костадинова, ПП - ДБ: Да върнем достойнството на Добрич
Старт на творческия сезон за Младежки център-Добрич (ВИДЕО)
Старт на творческия сезон за Младежки център-Добрич (ВИДЕО)
Ефективна присъда за мъж, причинил тежка телесна повреда на негов познат
Ефективна присъда за мъж, причинил тежка телесна повреда на негов познатЯндекс.Метрика