Начало >Добруджа >Регионални

За лято - 2022 в Албена очакват 70% завръщане на туристите

22.06.2022 г. 16:57:23 ч.
/
За лято - 2022 в Албена очакват 70% завръщане на туристите
Около 550 украинци са останали в курортен комплекс „Албена“, научи МГ“Добруджа“. В началото на бежанската вълна, курорта прие над 1500 украински граждани. Сега, останалите украинци са настанени в хотели „Добруджа“, „Компас“ и „Панорама“. Поо променената програма с плащане на хотелиерите от 15 лева на ден.

През този сезон се очаква 70% от нощувките реализирани  в годините преди ковид пандемията да се възстановят напълно. Туроператорите очакват завръщане на туристите от Румъния, Полша  и Германия.

Краткосрочните планове на „Албена“ АД предвиждат преминаването на 4-звездния хотел Ралица Супериор под марката Calimera. Партньорството на дружеството с немската DER Touristik, част от базираната в Кьолн корпорация REWE Group, ще гарантира както ексклузивното представяне на хотела в маркетинговите комуникации на немския туроператор, така и внедряването и изпълнението на най-съвременните стандарти за качество по отношение на предлаганата туристическа услуга. Концепцията предвижда ориентация на хотела към сегмент „семеен туризъм“, с акцент върху активната анимация, забавленията и кулинарните преживявания.

Хотели под марката Calimera оперират в Египет, Гърция, Испания, Тунис и Турция. В дългосрочен план мениджмънтът планира разширяване на възможностите за къмпинг и караванинг на територията на комплекса, активен маркетинг в сегмент AIRBNB, изграждането на модерен басейн с морска вода, обновяване и реконструкция на хотели, нова пешеходна зона по крайбрежието и инвестиции в устойчив туристически продукт.

Коментирайте
Подобни новини
Кичка Бодурова ще пее на тазгодишния  "Миден и рибен фест" в Каварна
Кичка Бодурова ще пее на тазгодишния "Миден и рибен фест" в Каварна
Пролетниците в Тервел и Крушари са в най-лошо състояние (ВИДЕО)
Пролетниците в Тервел и Крушари са в най-лошо състояние (ВИДЕО)
Пепи Христозова и орк. Лира ще бъдат гости на празника на плодородието „Кардамска есен“
Пепи Христозова и орк. Лира ще бъдат гости на празника на плодородието „Кардамска есен“
Предстои публично обсъждане на отчета за изпълнение на  бюджета на Община Шабла за 2021
Предстои публично обсъждане на отчета за изпълнение на бюджета на Община Шабла за 2021Яндекс.Метрика