Начало >Добруджа >Регионални

За лято - 2022 в Албена очакват 70% завръщане на туристите

22.06.2022 г. 16:57:23 ч.
/
За лято - 2022 в Албена очакват 70% завръщане на туристите
Около 550 украинци са останали в курортен комплекс „Албена“, научи МГ“Добруджа“. В началото на бежанската вълна, курорта прие над 1500 украински граждани. Сега, останалите украинци са настанени в хотели „Добруджа“, „Компас“ и „Панорама“. Поо променената програма с плащане на хотелиерите от 15 лева на ден.

През този сезон се очаква 70% от нощувките реализирани  в годините преди ковид пандемията да се възстановят напълно. Туроператорите очакват завръщане на туристите от Румъния, Полша  и Германия.

Краткосрочните планове на „Албена“ АД предвиждат преминаването на 4-звездния хотел Ралица Супериор под марката Calimera. Партньорството на дружеството с немската DER Touristik, част от базираната в Кьолн корпорация REWE Group, ще гарантира както ексклузивното представяне на хотела в маркетинговите комуникации на немския туроператор, така и внедряването и изпълнението на най-съвременните стандарти за качество по отношение на предлаганата туристическа услуга. Концепцията предвижда ориентация на хотела към сегмент „семеен туризъм“, с акцент върху активната анимация, забавленията и кулинарните преживявания.

Хотели под марката Calimera оперират в Египет, Гърция, Испания, Тунис и Турция. В дългосрочен план мениджмънтът планира разширяване на възможностите за къмпинг и караванинг на територията на комплекса, активен маркетинг в сегмент AIRBNB, изграждането на модерен басейн с морска вода, обновяване и реконструкция на хотели, нова пешеходна зона по крайбрежието и инвестиции в устойчив туристически продукт.

Коментирайте
Подобни новини
Горските стопанства от областта  доставят дърва за огрев на населението
Горските стопанства от областта доставят дърва за огрев на населението
В Генерал Тошево започнаха дейностите по проект “Заедно можем да продължим”
В Генерал Тошево започнаха дейностите по проект “Заедно можем да продължим”
Официално стартира жътвата на пшеница край Дропла
Официално стартира жътвата на пшеница край Дропла
Фолклорният събор „Текето“ с 25-о юбилейно издание
Фолклорният събор „Текето“ с 25-о юбилейно изданиеЯндекс.Метрика