Загадъчни събития в пилотската кабина преди разбиването на Еърбъса

26.03.2015 г. 08:54:00 ч.
/ ИА Добруджа
Загадъчни събития в пилотската кабина преди разбиването на Еърбъса
Малко преди да се разбие Еърбъс А320 на Germanwings, един от пилотите е напуснал кабината, съобщава в. „Ню Йорк таймс". Вестникът се позовава на следовател, който се е запознал с записите на черната кутия.
Началото на полета е протичало спокойно и без инциденти, разказал източникът, пожелал анонимност. По едно време той (пилотът, б.р.) напуска пилотската кабина. След малко разбира, че не може да се върне. Той започва да чука по вратата все по-силно, но без резултат.
До края на полета само един пилот е бил в пилотската кабина.
Високопоставеният военен представител, запознат с разследването, описа разговора между пилотите в началната фаза на полета от Барселона до Дюселдорф като "много гладък, много спокоен".
„Човекът отвън чука леко на вратата и отговор няма. След това той чука по-силно на вратата, отговор няма. Никой не отговаря до края", поясни източникът.
„Чува се, че той се опитва да разбие вратата. Не знаем все още каква е причината единият от тях да отиде отвън. Но е сигурно, че до края на полета другият пилот е сам и не отваря вратата", продължава източникът.
Друг високопоставен френски представител изтъкна, че липсата на комуникация от страна на пилотите по време на спускането на самолета е обезпокоителна и не се изключва вероятността тази тишина да е преднамерен акт.
„Не ми харесва. За мен това е много странно: толкова дълго спускане при нормална скорост без никаква комуникация, като се има предвид абсолютно ясното време", заяви представителят, който добави, че първоначалните анализи са базирани на много ограничена информация.
„Към момента нямам доказателства, които да водят до ясно техническо обяснение. Така че трябва да вземем под внимание и преднамерени човешки действия", заключи той.
Към момента информацията за пилотите на самолета е оскъдна. Знае се, че капитанът на пътническия самолет е имал повече от 10 г. опит в „Луфтханза" и Germanwings. Има повече от 6 хиляди летателни часа с модели на Airbus.
Самолетът е на 24 години, закупен от „Луфтханза" през 1991 година. Преминал е през рутинна техническа проверка в понеделник - ден преди катастрофата. Иначе последната голяма проверка е през септември 2013 година.
От Airbus разкриха, че самолетът е с 58 300 летателни часа и 46 700 полета.
Мистерията около причината за катастрофата на пътническия самолет с номер 9525 на Germanwings се задълбочи, след като нова информация показва, че екипажът не е отговорил на три опита на диспечерите да се свържат с тях, отбелязва британският „Дейли телеграф".
Германският вестник „Билд" твърди, че се е сдобил с нови данни от въздушния контрол във Франция, които са предадени на германските власти. Информацията разкрива три неуспешни опита на диспечерите да се свържат с пилотите в най-критичните минути.
Пътническият самолет Airbus A320 се разби на 24 март при полет от Барселона до Дюселдорф. Той се разби в района на френските Алпи. Загинаха 150 души.

Източник:News.bg

Коментирайте
Подобни новини
Румънският парламент гласува отстрелването на 1000 мечки
Румънският парламент гласува отстрелването на 1000 мечки
Хаосът по летищата ще продължи още няколко дни
Хаосът по летищата ще продължи още няколко дни
Тръмп обеща на Зеленски: Слагам край на войната!
Тръмп обеща на Зеленски: Слагам край на войната!
Бразилският президент скандализира с шега за насилието над жените
Бразилският президент скандализира с шега за насилието над женитеЯндекс.Метрика