Начало >Добруджа >Общество

Започна поетапно прекъсване на ел. енергията във ВиК

28.08.2013 г. 15:38:00 ч.
/ ИА Добруджа
Започна поетапно прекъсване на ел. енергията във ВиК
Електрозахранването на обекти на ВиК Добрич продължава да се прекъсва по предварително обявения график, който беше съгласуван с водоснабдителното дружество, съобщават в писмо до медиите от Енего-Про. На този етап електроразпределителното дружество прекъсва само обекти, които не са пряко свързани с водоснабдяването на жителите на областта.
Днес беше изключено електричеството на административната сграда в град Добрич. Електрозахранване имат само диспечерския център, сървъра и касите в клиентския център, поради поетия личен ангажимент на управителя на ЕНЕРГО-ПРО Варна, г-н Стефан Абаджиев, прекъсването на електрозахранването да не влияе върху възможността на ВиК дружеството да управлява водните потоци и да събира непогасените си вземания от клиентите си.
До изключването се стигна в резултат на натрупаните задължения на ВиК Добрич за електроенергия. ЕНЕРГО-ПРО предприе крайната мярка да пристъпи към изключване на обекти на водното дружество, за да предотврати прогресивното нарастване на задълженията.
„Поради финансовите параметри, които Държавната комисия за енергийно и водно регулиране определи в новото ценово решение, се налага да използваме всички законни средства да ограничим натрупването на задължения към електроснабдителната компания, за да не рискуваме доставките на електроенергия в Североизточна България". Правим всичко възможно мерките, които предприемаме, да не създават неудобства на хората в областта", заяви г-н Стефан Абаджиев.


Коментирайте
Подобни новини
Музеят в Ямбол ще гостува в Добрич с изложба „Кукерски игри – феерия от багри, магия и мистерия“
Музеят в Ямбол ще гостува в Добрич с изложба „Кукерски игри – феерия от багри, магия и мистерия“
Адреси с аварии във ВиК
Адреси с аварии във ВиК
Прогноза за времето на 5 март
Прогноза за времето на 5 март
Добрич е на второ място сред областите с най-висок относителен дял на бедните, сочат данни на ИСС
Добрич е на второ място сред областите с най-висок относителен дял на бедните, сочат данни на ИССЯндекс.Метрика