Начало >Добруджа >Общество

ИЗБОРИ: Деница Сачева, ГЕРБ: Идеите на младите хора от област Добрич заслужават да станат част от дневния ред на политиците

24.10.2024 г. 16:53:40 ч.
/
ИЗБОРИ: Деница Сачева, ГЕРБ: Идеите на младите хора от област Добрич заслужават  да станат част от дневния ред на политиците
За ГЕРБ, като партия с опит в управлението, е важно да се чуят повече различни гледни точки, за да бъде създадена правилната стратегия за управление. Затова в началото на предизборната кампания от партията се обърнаха към младите хора, навършили 18 години, които ще гласуват за първи път на 27 октомври.

„Тази година ГЕРБ също навършва 18 години и няма нищо по-естествено от това да попитаме младите какво мислят те и какви политики искат да реализираме. Получихме много интересни предложения и идеи. Част от тях са подходящи за бъдещи законодателни инициативи, върху друга част вероятно ще трябва да има по-широк дебат дали би било обществено полезно да бъдат реализирани“, заяви водачът на листата с кандидати за народни представители на ГЕРБ-СДС в област Добрич Деница Сачева.

Тя посочи част от идеите, върху които може да се работи в следващото Народно събрание. Сред тях са предложение за увеличаване на първоначалната помощ при раждане, за учредяване на здравен стартъп в помощ на болни възрастни хора, за отпускане на една минимална заплата на младежи от бедни семейства, учещи професии, които са дефицит на пазара на труда.

Млади хора предлагат да се разшири програмата „Старт в кариерата“, като се обхване и частния бизнес. „Това отговаря и на нашето предложение за мярката 60/40, която да бъде насочена към подкрепа на работодатели, които наемат млади хора. Тези предложения показват ясно, че младите все повече искат да видят връзката между образованието и пазара на труда“, подчерта Деница Сачева.

Сред предложенията са създаване на облекчен режим за наемане на работа на ученици между 16 и 18 години, въвеждане на задължителен предмет ,,Екология” в училище, бонуси за баба и дядо, когато гледат внуците, когато те не са на училище, а родителите им са на работа.
Предложенията, свързани конкретно с Добрич, ще бъдат обсъдени с общинските съветници и ще бъдат потърсени решения. Сред тях са създаване на център за младежка заетост, доброволчески екипи за поддържане на чистотата и др.

„С бъдещите народни представители от ГЕРБ ще работя за това поне част от идеите да намерят частична реализация в рамките на следващия парламент. Много благодаря на младите хора, пожелавам им да бъдат все така граждански активни. Искам да ги поканя да реализираме заедно някои от тези идеи. В политиката трябва да се върната хората, които имат идеи и могат да ги реализират. Успехът е въпрос на ежедневни усилия, с вяра и с мисъл“, заяви Сачева.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментирайте
Подобни новини
Бюлетините за местния референдум в община Добричка ще бъдат доставени тази вечер
Бюлетините за местния референдум в община Добричка ще бъдат доставени тази вечер
Прогноза за времето в петък
Прогноза за времето в петък
Денонощие от 25 часа: В неделя през нощта връщаме часовниците с 1 час назад
Денонощие от 25 часа: В неделя през нощта връщаме часовниците с 1 час назад
Режисьорът Петър Русев ще представи в родния Добрич последния си филм
Режисьорът Петър Русев ще представи в родния Добрич последния си филм



Яндекс.Метрика