Начало >Добруджа >Общество

"БДЖ - Пътнически превози" поднасят извинение на пътниците от Добрич

27.11.2015 г. 10:10:48 ч.
/
 "БДЖ - Пътнически превози" поднасят извинение на пътниците от Добрич
Преди седмица изпратих писмо до Холдинг-БДЖ във връзка с нередовния ж.п транспорт от Добрич до София и обратно и редицата неудобства, които търпят пътниците. Противно на очакванията ми от БДЖ ми отговориха. Позволявам си да споделя с Вас както моето емоционално повествование така и отговора на "БДЖ - Пътнически превози” в който пътниците получаваме извинение и нова надежда за по-добро пътуване с влак. Писмото:
 
Сигурно Ви е известно, че вече седмица онзи единствен локомотив, който тегли два вагона от Добрич  до Повеляново и от там за София и обратно   е развален. Едва ли си представяте как пътниците са наблъскани в “конски” вагон от гара Добрич за да заемат платените си места в спални вагони от там. Час и половина след началото. На връщане още по зле. Един вагон с купета поема пътници от два софийски и един пловдивски. Момчетата от  елитната езикова гимназия седят по пода в коридора. Няма къде да се стъпи. Когато преди две години пуснахте уж директната връзка с Добрич  обещанието беше за два локомотива. Единият така и не се появи. Авариите са почти постоянни. Обещава се ремонт за два дни, продължава седем. Не Ви пиша за първи път. Вече не се и гневя. Толкова е абсурдно това унижение за добруджанци, че от срам съм го запратила в най-дълбокото кътче на съзнанието си. Можех да направя стотици материали за радио “Добруджа” с побеснели пътници, но Вие на емоции не отговаряте. Моля да ми отговорите официално кога ще бъде ремонтиран този единствен подарен ни от румънците локомотив. Толкова ли  е невъзможно да се намери вариант за НОРМАЛЕН път към столицата?
 

От "БДЖ - Пътнически превози" по повод писмото отговарят:
 
Действително националният железопътен превозвач изпитва сериозни затруднения при осъществяването на превозите в неелектрифицираните участъци, където се налага те да бъдат извършвани с дизелов локомотив и вагони. Като основна причина за това се явява осигуряването на дизелови локомотиви, които имат възможност да снабдяват с електричество вагонния състав. В основата на проблема с осигуряването на дизелови локомотиви са често възникващите повреди поради високата степен на амортизация на тази техника, както и ограничения брой на тези локомотиви, което не дава много възможности за поддържането на резерв във всички неелектрифицирани участъци.
При възникване на повреда на някой от тези локомотиви, в дадения участък се налага да бъдат извършени аварийни промени в организацията на превозите, като освен в региона на Добрич, често се появяват проблеми и в Силистра, Русе и Пловдив. С влизането в сила на новия График за движението на влаковете от 13.12.2015 г. е предвидено влаковете в участъка Пловдив – Димитровград вече да се обслужват с електрически вместо с дизелови локомотиви. Това ще бъде възможно след като вече участъка е електрифициран. По този начин ще бъде осигурена възможност да се направи преразпределение на наличните дизелови локомотиви в отделните региони, чрез което ще се осигури повече резерв и гъвкавост при организация на превозите в случай на възникнали аварийни ситуации.
 
Ръководството на "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД поднася извинение на своите клиенти за причиненото неудобство и на този етап се ангажира да направи всичко възможно от другата седмица дизеловият локомотив да бъде ремонтиран и да се възстанови нормалното обслужване на влаковете в региона.
 
 
 
 
Снимка:dobrudjabg.com

Коментирайте
Подобни новини
Хиляди добричлии отнесоха от благодатния огън в домовете си (СНИМКИ)
Хиляди добричлии отнесоха от благодатния огън в домовете си (СНИМКИ)
Христос Воскресе!
Христос Воскресе!
Кампанията „Споделен хляб“ зарадва с хранителни пакети над 100 нуждаещи се в Добрич
Кампанията „Споделен хляб“ зарадва с хранителни пакети над 100 нуждаещи се в Добрич
Прогноза за времето на 5 май
Прогноза за времето на 5 май



Яндекс.Метрика