Начало >Добруджа >Регионални

"Бялата лагуна" очаква туристи и награда (ВИДЕО)

04.02.2016 г. 13:43:37 ч.
/
"Бялата лагуна" очаква туристи и награда (ВИДЕО)
Добър сезон очакват във Ваканционно селище „Бялата лагуна”. След старта през юни 2015  в комплекса са посрещнали 6200 туристи, съобщи  управителят Йовка Страшилова. Сега курортът очаква резултат от  класация  на Българската агенция за инвестиции. За  десети пореден път на 10 февруари ще бъдат връчени  годишните награди "Инвеститор на годината". В Областна администрация Добрич, постъпи единствено предложение на община Каварна за „Бялата лагуна”. Ваканционното селище е съвместна инвестиция на собственика на ваканционния обект - "Албена" АД и международната туристическа компания „Томас Кук Скандинавия", която възлиза на стойност над 40 млн. лева.
 Мащабните инвестиции започнаха още преди две-три години, припомня Страшилова. Легловата база, инфраструктурата, ресторанти и басейни вече са на лице. Повишена е и популярността и то не само на скандинавския пазар, но и на румънския и българския. За тази година се очаква ръст на туристите до 10 хиляди. 10% от почиващите са български туристи и 50% от скандинавските страни. Курортът ще отвори по-рано тази година, каза Йовка Страшилова.Комплексът  ще е готов за откриване на сезона на 29 април за Великден. Скандинавските гости ще пристигнат  на 22 май. В първите две кседмици на май месец ще се проведат и два семинара по Йога. Освен с добре развитата си леглова база ваканционното селище ще радва туристите и с добра храна убедена е Страшилова. Двата ресторанта и два бара ще бъдат на разположение на гостите. Сред предвидените за годината подобрения е и строежа на детска площадка  на площ 200 кв. метра. Албена АД предвижда инвестиция от 500 хил. лв за спортни и детски площадки, както и за още един басейн и водни пързалки. „Бялата лагуна” ще продължи да се развива като семеен клубен комплекс. Ще функционират три клуба- детски, тинейджърски и клуб за срещи. Проблемни за сега остават обслужващите кадри, признава управителят. Все още има свободни работни места за сервитьори, за камериерки, за готвачи, бармани и за спасители.
 Комплексът разполага с 226 студия и апартаменти на първа линия и 70 в паркова зона. Ваканционно селище „Бялата лагуна" се определя като двигателят за увеличаването на скандинавските туристи не само в региона, но и за цялото северно Черноморие. През активния туристически сезон бяха посрещнати гости от четирите скандинавски страни - Швеция, Дания, Финландия и най-вече Норвегия.Реализираният проект осигури 200 работни места, което значително намали нивото на безработицата за града и региона. По 700 души на  ден са посрещани в комплекса.Сред най-интересните предложения на комплекса са роял-апартаментите. За първи път в България има подобен тип апартаменти с частен басейн пред стаята на туристите. „Бялата лагуна” е харесана и от младоженци за сватбения им ден. Първата сватба на българска новобрачна двойка е още през май. За септември са планирали тържеството си и румънски младоженци. Не без основание община Каварна е подала номинацията и Ваканционно селище „Бялата лагуна" може да бъде определено, като най-значимият осъществен проект в община Каварна за 2015 г.

Репортаж на Севдалина Сарандева и Стефан Калев
 

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Дичо и „Уикеда” ще са хедлайнери на „Българево ROCKS“ на 2 август (ВИДЕО)
Дичо и „Уикеда” ще са хедлайнери на „Българево ROCKS“ на 2 август (ВИДЕО)
Поздрав от Илхан Мюстеджеб - кмет на Община Крушари
Поздрав от Илхан Мюстеджеб - кмет на Община Крушари
Две села в община Каварна празнуваха днес (СНИМКИ)
Две села в община Каварна празнуваха днес (СНИМКИ)
Фолклорен ансамбъл "Тракия" гостува в Тервел с концерта „В делник и празник“ (ВИДЕО+СНИМКИ)
Фолклорен ансамбъл "Тракия" гостува в Тервел с концерта „В делник и празник“ (ВИДЕО+СНИМКИ)



Яндекс.Метрика