Начало >Добруджа >Регионални

"Пътуване към себе си" на балет "Каприз" обра овациите в Тервел

17.05.2015 г. 08:25:12 ч.
/ ИА Добруджа
"Пътуване към себе си" на балет "Каприз" обра овациите в Тервел
Гостите в пълната читалищна сграда на читалището в Тервел видяха резултата от целогодишния труд на 40 момичета и момчета под ръководството на госпожа Живка Ненова на годишния концерт на балет „Каприз” на 13.05.2015г. Те, както винаги с много страст и ентусиазъм , представиха своите нови танци.
 Концертът бе инкорпориран в ефектна рамка от дикторски текст. Декорите бяха изработени с много творческо виждане и с помощта на две бивши балерини, които сега са студентки по педагогика - близначките Гергана и Недялка Тончеви. Танците преминаваха плавно един в друг и създаваха усещане за спектакъл и послания  за неща, които носи всеки в душата си - чувство на единение с природата, добронамерен хумор и закачки, слънчеви спомени от детството, принадлежност към красотата на нашия фолклор ...
Завладяващо бе началото на Екатерина и момичетата от голямата формация, които със завързани очи започнаха своето „Пътуване към себе си”. След това те изиграха танца – „Лунната соната” . Своя дуетен танц представиха  и двете помощник треньорки – Виктория Петкова (студентка втора година във Велико Търново) и  Габриела Иванова (студентка първа година в гр.Варна). Двете грациозни млади дами доказаха, че продължават да живеят с трепета на балет „Каприз”, в който танцуват от невръстни деца.
Групата на малките балерини изпълни "Валс под дъжда" , белязан от  блестящото солово изпълнение на Ивета Красимирова. С бурни аплодисменти беше посрещнат танца „Ало, такси” в изпълнение Ивета Красимирова и Мартин Пламенов. Момичетата от голямата група, представиха своя нов „Руски танц”, с който ще се представят на Националния фестивал на руската поезия, песен и танц – „Пусть всегда будет солнце” в гр. Добрич. Габриела Иванова възхити залата с изпълнение на танца „Фламенко”, а след нея Екатерина Николаева внесе стил и танцова страст със своето „Танго”.
Интересен бе танцът „Илюзионист ” изпълнен от Мартин и с атрактивното и подчертано акробатично участие на Николай. Салтата на Ники предизвикаха бурните аплодисменти на публиката. Танцът „Червената шапчица” изведе на сцената чаровната Карина и Александър -  в ролята на вълка.
В „Тайната на приказната гора” изпълнен от малката формация израснаха, като гъбки и малките балерини – Радина, Пламена, Дария и Карина.
Танцът „Кралицата на гората” , бе изигран блестящо от Ива Стефанова .Последва танца "Паяци", а след това Ивета Красимирова, плавно се излюпи от какавида и затанцува като истинска  пеперуда. Танцът „Мистерия” бе финалният танц, представен от голямата формация.
Бурни аплодисменти изпратиха всички момичета и трите момчетата и тяхната ръководителка Живка Ненова. Цветя и поздравителни адреси поднесоха Кмета на Община Тервел и директора на СОУ „Йордан Йовков”. Празничната гала вечеря на танцьорите осигури Община Тервел. 

Коментирайте
Подобни новини
Ловците трябва  да предават проби за изследване за АЧС и трихинелоза от отстреляните диви свине
Ловците трябва да предават проби за изследване за АЧС и трихинелоза от отстреляните диви свине
ЦИК предлага на президента да насрочи частичен избор за кмет на с. Присад
ЦИК предлага на президента да насрочи частичен избор за кмет на с. Присад
Община Добричка публикува информационен лист за референдума на 27 октомври
Община Добричка публикува информационен лист за референдума на 27 октомври
Хората в Дебрене не останаха без питейна вода благодарение на близките естествени чешми
Хората в Дебрене не останаха без питейна вода благодарение на близките естествени чешми



Яндекс.Метрика