Начало >Добруджа >Общество

1120 нарушения за първите два месеца на годината са констатирани от Инспекцията по труда

26.03.2015 г. 09:57:00 ч.
/ ИА Добруджа
1120 нарушения за първите два месеца на годината са констатирани от Инспекцията по труда
1120 нарушения на трудовото законодателство са констатирани през първите два месеца на годината от Инспекцията по труда в Добрич, при извършените от тях 245 проверки. 25 от проверките са за проучване на искания и сигнали, 2 са за разследване на трудови злополуки и 11 са съвместно с други институции. Нарушенията, относно осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд са 553, а тези по трудовите правоотношения са 567 броя, в т.ч. са и неизпълнените 5 броя предписания Установените лица без писмени трудови договори през месеците януари и февруари 2015 г. са 10. Нарушения от такъв характер са констатирани в обекти от отрасъл „растениевъдство и животновъдство" и „строителство" и „производство на облекло".
Както през цялата 2014 година, така и през януари и февруари 2015 г. се извършваха проверки относно неизплатените трудови възнаграждения на работниците и служителите. По данни от проверките за януари и февруари 2015 г. неизплатените трудови възнаграждения са 1022 лева в 1 предприятие. Изплатените забавени трудови възнаграждения за същия период са 10519 лева.
На работодателите допуснали нарушения на трудовото законодателство са съставени 53 акта, от които 7 за нарушения по осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд и 45 за нарушения по трудовите правоотношения. 23 от актовете са за неизпълнени предписания и касаят основно неизплатени трудови възнаграждения, като констатациите са направени през предходната 2014 г. Актовете са съставени на работодатели – физически и юридически лица. През същия период са издадени 56 наказателни постановления, а влезлите в сила наказателни постановления са общо 17 броя на стойност 21000 лева.
През разглеждания период са постъпили 36 искания и сигнали за нарушения на трудовото законодателство.


Коментирайте
Подобни новини
ИЗБОРИ:Свилен Трифонов, ПП-ДБ: Бяхме на терен с отбора на демократичните сили, ще имаме мандат в Добрич (ВИДЕО)
ИЗБОРИ:Свилен Трифонов, ПП-ДБ: Бяхме на терен с отбора на демократичните сили, ще имаме мандат в Добрич (ВИДЕО)
Водните аварии днес
Водните аварии днес
Последен ден от предизборната кампания
Последен ден от предизборната кампания
ИЗБОРИ: Деница Сачева, ГЕРБ: Идеите на младите хора от област Добрич заслужават  да станат част от дневния ред на политиците
ИЗБОРИ: Деница Сачева, ГЕРБ: Идеите на младите хора от област Добрич заслужават да станат част от дневния ред на политиците



Яндекс.Метрика