Начало >Добруджа >Регионални

36 обществени поръчки на община Тервел през 2015г.

25.01.2016 г. 15:33:09 ч.
/
36 обществени поръчки на община Тервел през 2015г.
Общо 36 процедури за възлагане на обществени поръчки са открити през миналата година от община Тервел. От тях четири процедури са финансирани със средства по оперативни програми (последните проекти за стария програмен период), а останалите тридесет и две са финансирани със средства от общинския и републиканския бюджет.
По проекти, финансирани със средства от ЕС, са обявени обществени поръчки за: основен ремонт  на улица „Дочо Михайлов” в гр.Тервел, доставка на парково оборудване, доставка на 1 бр.автомобил за разнос на храна за център за социални услуги в с.Нова Камена и доставка на кухненско оборудване за център за социални услуги в с.Поп Груево.
Двадесет и четири обществени поръчки са възложени чрез провеждане на открита процедура по ЗОП - доставка, услуга или строителство: седем са за строителни и ремонтни дейности на сгради, пътища и улични участъци, осем -  за инженерни услуги за реализация на Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради (санирането на първите два блока), три – за проектиране и авторски надзор за основен ремонт на улици. Четири от обявените обществени поръчки са свързани с извършване на доставки. А именно: доставка и монтаж на съоръжения за деца и доставка на пейки  и кошчета; доставка  на 1 бр. автомобил за разнос на храна за център за социални услуги в с.Нова Камена; доставка на хранителни продукти за нуждите на детските градини, детската ясла, ДСХ, ДСП, ЦСУ, СОУ “Йордан Йовков“, ОУ„Д-р Петър Берон”.
Проведена е една открита процедура за извършване на специализиран превоз на ученици, както и една за зимно поддържане и снегопочистване на общински пътища.
Чрез процедура на договаряне без обявление са възложени седем договора, от които два чрез Софийска стокова борса за доставка на горива –за автомобили и машини, ползвани от общината и за  отопление на звената на бюджетна издръжка към Община Тервел. Две процедури са за изпълнение на допълнително възникнали работи по строителство на претоварната станция – трасе за външно ел.захранване, една за авторски надзор при изпълнение на СМР, една за изпълнение на работи за ел.трасе на канална помпена станция и една за допълване на технически проект за пътя Жегларци-Бенковски.
Има проведени пет процедури за избор на изпълнители чрез публична покана, които са приключили с избор на изпълнител. Те са за изготвяне на работни проекти за обекти от пътната инфраструктура; за строителен надзор за ниско бюджетни обекти; за избор на оператор за предоставяне на мобилни и стационарни услуги; за доставка на съоръжения  за игра и спорт на открито и за избор на изпълнител за предоставяне на застрахователни услуги.
Осем други  поръчки са открити през 2015 година, но все още са в процес на оценка или подаване на оферти.Четири от поръчките са за обследвания на блоковете Иглика, Прогрес,Детелина и Хан Тервел и оценката им приключи на 25 януари т.г.Останалите са за  изготвяне на технически проекти, с които Община Тервел ще кандидатства по новата Програма за развитие на селските райони.
Източник:Радио ДОБРУДЖА

Коментирайте
Подобни новини
Фолклорен ансамбъл "Тракия" гостува в Тервел с концерта „В делник и празник“ (СНИМКИ)
Фолклорен ансамбъл "Тракия" гостува в Тервел с концерта „В делник и празник“ (СНИМКИ)
 Община Тервел с одобрен проект в „Красива България“ за ремонт на детската ясла
Община Тервел с одобрен проект в „Красива България“ за ремонт на детската ясла
"Фестивал на занаятите в Двореца"  започва от днес в Балчик
"Фестивал на занаятите в Двореца" започва от днес в Балчик
По проект община  Шабла ще изгражда  фотоволтаична електроцентрала върху спортната зала  в града
По проект община Шабла ще изгражда фотоволтаична електроцентрала върху спортната зала в града



Яндекс.Метрика