Начало >Добруджа >Криминални

40-годишен мъж е задържан за отвличане и блудство с 8-годишно момиче от Добрич

06.08.2022 г. 10:18:51 ч.
/
40-годишен мъж е задържан за отвличане и блудство с 8-годишно момиче от Добрич
40-годишен мъж е задържан за отвличане и блудство с 8-годишно момиче от Добрич. Детето е изчезнало на 3 август по обяд, като е намерено на следващата сутрин.
Задържаният С.М. е родом от с. Котленци, е криминално проявен – осъждан за кражба. Той е признал за вината си пред разследващите органи, като е разказал хронологично събитията.
Днес на брифинг Прокурор Даниел Илиев - говорител на Районна прокуратура Добрич, даде информация по случая.
Сигнал за изчезналото дете е подаден на 3 август от неговата майка. При проведеното до момента разследване, е установено, че майката оглежда трите си деца сама, като работи в Албена. В сряда трите момичета решават да излязат и да играят, като стигат до центъра на Добрич. Около 13.00 часа пострадалото дете се доближава до обвиняемия, който по това време е бил в центъра на града. Детето е поискало от мъжа един лев, за да се качи да играе на люлките в рамките на увеселителната площадка. Мъжът дава на детето един лев, след което му предлага да му купи сладолед, хваща го за ръка и се отравят към района на Автогарата. След това по черни пътища стигат до Плачидол, където обвиняемият работи в кравеферма. В близост до нея, мъжът ползва стая под наем, където около 16.00 часа оставя детето и заключва вратата, след което отива във фермата, за да извърши служебните си задължения. Около 20.00 часа се връща при детето. То започва да плаче и да търси майка си. Мъжът го завързва и извършва блудствени действия с момичето. След това двамата заспиват, на сутринта обвиняемият отново отива на работа и оставя детето заключено в стаята. Негов колега чул детския плач, като обвиняемият обяснява, че това е детето на неговата приятелка. Детето е продължило да плаче, като този път плачът е чут и от собственика на кравефермата. Той също пита за детето, като обяснението било същото и че трябвало да го заведе до град Добрич. Собственикът предлага да ги закара и ги оставя в централната градска част, до подлеза за градския парк. Благодарение на бързите действия на органите на МВР са иззети записите от камерите за видеонаблюдение, които са запечатали момента, в който извършителят слиза от колата с детето.
След проведени действия, мъжът е задържан, като към момента са му повдигнати две обвинения – за блудство с малолетно лице и за противозаконно лишаване от свобода на малолетно лице. За първото НПК предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 6 години, а за второто – затвор от 3 до 10 години.
С прокурорско постановление той е задържан  за 72 часа и да бъде внесено искане в съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение 'задържане под стража".
Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която да установени какви травми е получило детето. Извършен е оглед на стаята, където детето е било държано, като са иззети веществени доказателства, каза прокурор Илиев. 

Коментирайте
Подобни новини
Задържаха мъж за управление на автомобил с 1,88 промила
Задържаха мъж за управление на автомобил с 1,88 промила
Полицията задържа мъж за притежание на хероин
Полицията задържа мъж за притежание на хероин
Присъди за двама мъже за държане на наркотици с цел разпространение
Присъди за двама мъже за държане на наркотици с цел разпространение
Дете е блъснато на пешеходна пътека в Добрич
Дете е блъснато на пешеходна пътека в Добрич



Яндекс.Метрика