Начало >Добруджа >Криминални

6 години затвор за 28-годишен добричлия след поредна кражба

16.09.2013 г. 16:22:00 ч.
/ ИА Добруджа
6 години затвор за 28-годишен добричлия след поредна кражба
Районен съд – Балчик, призна 28-годишния Т. Ив. М. от гр. Добрич за виновен в това, че на 23.08.2011 г. в курортен комплекс, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, е отнел 200 лв. от управител на ресторанта на хотел. Кражбата представлява опасен рецидив.
За това деяние той е наказан с 2 години лишаване от свобода при първоначален строг затворнически режим.
Районен съд – Балчик, разгледа делото по института на съкратеното производство. По този ред е наложено наказанието на Т. М. като първоначално определеното му 3 години лишаване от свобода е намалено с 1/3.
Решаващият съд групира постановеното наказание 2 години лишаване от свобода с наложените на Т. М. наказания по три присъди на Софийски районен и Софийски градски съд. Районен съд – Балчик, постанови той да изтърпи общо 6 години лишаване от свобода при първоначален строг режим в затвор или затворническо общежитие от закрит тип.
Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Добрич.
Пресцентърът припомня, че последната присъда на Т. М. е по обвинителен акт на Районна прокуратура – Балчик. Разследването е установило, че на 23.08.2011 г. той и негов приятел пристигнали в курорта и потърсили техен общ познат, който работел в ресторанта на хотел. Видели с него, ходили на плаж, а по-късно Т. М. предложил да се върнат при познатия им, за да им даде нещо за ядене. Подсъдимият споделил и намерението си да открадне дървена кутия, в която туристите слагали пари като благодарност към персонала на ресторанта за доброто обслужване. За нея отговаряла управителката на ресторанта.
След обяд Т. М. застанал до вратата на ресторанта, където от вътрешната страна била кутията с парите, взел я и тръгнал към изхода. Навън той влязъл в най-близките храсти и счупил капака на кутията, тъй като тя била заключена. Подсъдимият взел намиращите се в нея български левове, румънски леи, долари и друга валута и тръгнал след приятеля си. Двамата отишли до автогарата и се прибрали с автобус в Добрич. Т. М. обменил валутата и откраднатата сума възлязла на 200 лв. С тях двамата се почерпили в ресторант.
Т. М. е многократно осъждан.


Коментирайте
Подобни новини
Полицията задържа възрастен мъж в момент на кражба
Полицията задържа възрастен мъж в момент на кражба
Четирима са в болница след транспортно произшествие
Четирима са в болница след транспортно произшествие
Жена е ударена на околовръстния път на Добрич, издирват шофьора на колата
Жена е ударена на околовръстния път на Добрич, издирват шофьора на колата
Четирима пострадали след удар на автомобил в бетонен стълб в Каварна
Четирима пострадали след удар на автомобил в бетонен стълб в КаварнаЯндекс.Метрика