Начало >Добруджа >Криминални

8 задържани при нова полицейска операция на територията на ОД МВР - Добрич

Съставени са 13 акта и 78 фиша по Закона за движение по пътищата
29.05.2024 г. 10:13:02 ч.
/
8 задържани при нова полицейска операция на територията на ОД МВР - Добрич
8 души са задържани в рамките на специализирана полицейска операция по линия на противодействие на битовата престъпност, която е проведена през първите два дни на територията на ОД МВР Добрич. В операцията участваха 106 служители на ОД МВР Добрич и 9 служители на ЗЖУ Варна. В хода на акцията са проверени 723 граждани, от тях задържани 8. Проверени са 606 МПС, съставени са 13 акта по и 78 фиша по ЗДвП, съобщават от областната дирекция.
Трима души са задържани в град Добрич за притежание на наркотици.
Двама са задържаните за шофиране след употреба на алкохол. В единия случай снощи в град Каварна е спрян за проверка лек автомобил „Тойота“, управляван от 49-годишен мъж. Дрегерът е отчел наличието на 1,68 промила.
По същото време в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ситроен“, управляван от 53-годишен мъж. При него е отчетено наличието на 2,60 промила.
В хода на операцията са установени и задържани трима извършители на кражба на лодка ведно с монтиран двигател. Престъплението е извършено в началото на месеца от плажната ивица на територията на к.к. Албена. Тримата задържани  са на  65, 39 и 40 години. Вещта, обект на посегателството, е установена скрита в частен имот на територията на с. Къпиново. Лодката и двигателят са иззети и върнати на тъжителя. Материалите са докладвани в прокуратурата.
В хода на СПО е извършена проверка на търговски обект на територията на град Добрич. В хода на проверката са установени и иззети 73 артикула, носещи логото на световни марки, без съгласието на притежателят на изключителното право. По случая е образувано досъдебно производство по описа на сектор Икономическа полиция при ОД МВР Добрич.

Коментирайте
Подобни новини
Задържаха мъж за кражба от кутия за дарения в Генерал Тошево
Задържаха мъж за кражба от кутия за дарения в Генерал Тошево
Пиян водач се блъсна в патрулка в Добрич и направи опит да избяга
Пиян водач се блъсна в патрулка в Добрич и направи опит да избяга
Прокуратурата  предаде на съд  двама мъже, обвинени за грабеж от игрална зала в град Генерал Тошево
Прокуратурата предаде на съд двама мъже, обвинени за грабеж от игрална зала в град Генерал Тошево
Полицаи задържаха в Одринци неправоспособен водач
Полицаи задържаха в Одринци неправоспособен водач



Яндекс.Метрика