Адвокат на Тръмп давал 9 часа показания пред сенатска комисия

21.05.2022 г. 09:49:41 ч.
/
Адвокат на Тръмп давал 9 часа показания пред сенатска комисия
Рудолф (Руди) Джулиани, някогашният личен адвокат на бившия президент Доналд Тръмп и главен архитект на опита му да подмени резултатите от изборите през 2020 г., се е срещнал в петък с комисията за разследване на безредиците от 6 януари 2021 г., съобщиха двама източници на Си Ен Ен.

Първоначалните показания на Джулиани пред комисията бяха отложени, след като бившият кмет на Ню Йорк поиска да запише интервюто, както с аудио, така и с видео. По това време адвокатът на Джулиани Робърт Костело заяви, че комисията е отхвърлила това искане.Въпреки че Джулиани се отказа от първоначалните показания, двете страни продължиха да преговарят за явяване, което доведе до виртуално явяване в петък, продължило повече от девет часа, твърдят източниците.

Костело е отказал коментар в петък. Говорител на комисията също отказа да коментира показанията на Джулиани.

Централна фигура в неуспешния опит на Тръмп да обърне изборите през 2020 г. Джулиани беше призован от комисията през януари и чрез адвоката си се свърза с депутатите относно обхвата на призовката и дали може да успее да изпълни някои искания.В своята призовка комисията твърди, че Джулиани "активно е популяризирал твърденията за изборни измами от името на бившия президент и се е опитвал да убеди щатските законодатели да предприемат стъпки за отмяна на изборните резултати".

В призовката се посочва също, че Джулиани е бил в контакт с Тръмп и членове на Конгреса "относно стратегии за забавяне или отмяна на резултатите от изборите през 2020 г.".

Няколко високопоставени лица от вътрешния кръг на Тръмп доброволно са разговаряли с комисията през последните седмици и месеци. В началото на месец май Доналд Тръмп-младши се срещна с комисията.Дъщерята на Тръмп и бивш старши съветник в Белия дом Иванка Тръмп пък беше разпитвана близо осем часа миналия месец; нейният съпруг и бивш старши съветник в Белия дом Джаред Къшнър също се е срещал с комисията.
Снимка:webnews.bg
Източник:News.bg

Коментирайте
Подобни новини
Новоизбраният президент на Колумбия встъпва в длъжност днес
Новоизбраният президент на Колумбия встъпва в длъжност днес
Кипър започва от днес имунизация срещу маймунската шарка
Кипър започва от днес имунизация срещу маймунската шарка
Още четири кораба с храни трябва да отплават днес от украински пристанища
Още четири кораба с храни трябва да отплават днес от украински пристанища
Русия и Украйна си отправиха взаимни обвинения за обстрела край АЕЦ "Запорожие"
Русия и Украйна си отправиха взаимни обвинения за обстрела край АЕЦ "Запорожие"Яндекс.Метрика